Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου για τα ζητήματα των ΕΜΘ.

30 Αυγούστου 2010

31187n1041.JPGΟ Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, με παρέμβασή του στην αρμόδια επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής στις 25-08-2010, ζήτησε στο νόμο που θα κατατεθεί για τα ζητήματα της Υπηρεσιακής Εξέλιξης και Ιεραρχίας των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, να επιλυθούν και τα πολυετή και δίκαια αιτήματα των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ)  όπως ακριβώς συνέβη πριν από 2 μήνες και με τα ασφαλιστικά ζητήματα που αντιμετώπιζε ο συγκεκριμένος κλάδος.

Ο Βασίλης Οικονόμου υποστήριξε ότι οι ΕΜΘ είναι πολύτιμοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις και ότι η πολιτεία οφείλει να βάλει τέλος στην απαξίωσή τους και να αποδεχτεί τα δίκαια αιτήματά τους.

Η δίκαιη αντιμετώπιση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι υποχρέωση της Πολιτείας η οποία δεν πρέπει να εμφανίζεται υποχωρητική και να επιτρέπει την διαιώνιση μιας λογικής δύο μέτρων και δύο σταθμών εντός του στρατεύματος, υπαγορευμένη μάλιστα από τη στρεβλή προσέγγιση των επιτελείων.

 Ο Βουλευτής επισήμανε ότι στην συζήτηση του νομοσχεδίου στην ολομέλεια, θα ζητήσει συγκεκριμένες ρυθμίσεις, έτσι όπως τις είχε διαμορφώσει το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.

.