Επιχείρηση σκούπα στην παραλία της Θεσσαλονίκης

29 Αυγούστου 2010

policar.bmpΜετά τις επιτυχημένες επιχειρήσεις των προηγούμενων ημερών της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης και της ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση παράνομων μικροπωλητών και καντινών, συνεχίστηκε η κοινή προσπάθεια στην παλιά και νέα Παραλία της πόλης, έπειτα και από αίτημα των ίδιων των πολιτών που στηρίζουν έμπρακτα την πρωτοβουλία αυτή.

Συγκεκριμένα, για τρίτη συνεχή ημέρα, το μικτό κλιμάκιο πραγματοποίησε κατασχέσεις απομιμητικών προϊόντων και επέβαλλε πρόστιμα, όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο, με σκοπό την καταπολέμηση του παρεμπορίου και την προστασία των πολιτών. 

Παράλληλα, απομακρύνθηκαν καντίνες που λειτουργούσαν χωρίς άδεια, ενώ αφαιρέθηκαν μεταλλικές κατασκευές που χρησίμευαν ως παράνομοι χώροι πώλησης προϊόντων.

Οι προσπάθειες για την ευταξία της πόλης θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση και θα εντατικοποιηθούν και τις ημέρες του Σαββατοκύριακου.

Παράλληλα, με συμπαραστάτες το σύνολο των κατοίκων της πόλης, η Δημοτική Αστυνομία, συνεχίζοντας τις προσπάθειές της για την ευταξία της πόλης, πραγματοποίησε τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (28-8-2010) επιχείρηση απελευθέρωσης πεζοδρομίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων του κέντρου της πόλης μας από παράνομες καταλήψεις.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία μας προέβη στην απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε κεντρικές οδούς της πόλης, των οποίων οι καταστηματάρχες δε συμμορφώθηκαν σε προηγούμενες συστάσεις, συνεχίζοντας την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων είτε χωρίς την απαιτούμενη άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου είτε καθ’ υπέρβαση αυτής, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και προσβάλλοντας την αισθητική της πόλης.

Οι επιχειρήσεις αυτές για την απομάκρυνση τόσο τραπεζοκαθισμάτων όσο και παράνομων μικροπωλητών θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, αφού αποτελούν και αίτημα των ίδιων των πολιτών για την προστασία των δικαιωμάτων τους και την καταπολέμηση της αυθαιρεσίας.

.