“Ναρκοληψία” η πιθανή παρενέργεια του εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων

27 Αυγούστου 2010

emvolio.jpg Έξι κρούσματα ναρκοληψίας σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί κατά της πανδημίας της γρίπης Α/Η1Ν1 έχουν αναφερθεί στη Γαλλία από τη Δευτέρα στη γαλλική Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας Προϊόντων Υγείας (Afssaps), όπως ανακοίνωσε  η ίδια.

Πέντε από τα κρούσματα αυτά προέκυψαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου Pandemrix του βρετανικού φαρμακευτικού εργαστηρίου GlaxoSmithKline (GSK) και ένα μετά τη χορήγηση του Panenza του Sanofi-Pasteur (όμιλος Aventis).

«Σε αυτό το στάδιο, δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στον εμβολιασμό κατά της γρίπης Α/Η1Ν1 και την εμφάνιση ναρκοληψίας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Afssaps, διευκρινίζοντας ότι τα κρούσματα ναρκοληψίας στη Γαλλία αφορούν τρία παιδιά και τρεις ενήλικες. 

Η γαλλική υπηρεσία προσθέτει ότι τα στοιχεία αυτά, όπως και αυτά που αφορούν το σύνολο των ευρωπαϊκών κρουσμάτων, «αποτελούν τώρα το αντικείμενο μιας αξιολόγησης από την ευρωπαϊκή υπηρεσία φαρμάκων (EMEA) σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές για την υγεία, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Afssaps».

Η ναρκοληψία με καταπληξία είναι μια σπάνια ασθένεια, η οποία χαρακτηρίζεται από κρίσεις υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες συνδέονται με «προσβολές καταπληξίας», δηλαδή αιφνίδιες απώλειες του μυϊκού τόνου, που προκαλούνται έπειτα από ένα έντονο συναίσθημα.

 Μετά την πληροφορία που ανακοίνωσε στις 18 Αυγούστου η αντίστοιχη σουηδική υπηρεσία ασφάλειας των προϊόντων υγείας (εντοπίστηκαν 6 κρούσματα ναρκοληψίας ένα με δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό με Pandemrix σε παιδιά ηλικίας 12 ως 16 ετών), κρούσματα ναρκοληψίας αναφέρθηκαν στη Φινλανδία (6 κρούσματα) και τώρα στη Γαλλία.

Εξάλλου η σουηδική υπηρεσία ενημερώθηκε για την ύπαρξη τεσσάρων νέων κρουσμάτων, προσθέτει η Afssaps. «Μέχρι σήμερα, συνολικά 22 κρούσματα ναρκοληψίας έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη μετά τον εμβολιασμό».

Το σύνολο αυτών των στοιχείων αναλύεται και αξιολογείται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία (EMEA) σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές υγείας.

 Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί κατά της νέας γρίπης Α/Η1Ν1, που είναι γνωστή ως γρίπη των χοίρων, στην Ευρώπη, υπενθυμίζει η Afssaps.

πηγή:tovima

Έρευνα του Συμβουλίου της Ευρώπης για “Ψευδή συναγερμό” πανδημίας Η1Ν1

Brain Eating Vaccines: The Reality Behind The “Conspiracy Theory”

.