Οι Αμερικανοί έκαναν βόλτα στην Ιστορία της Αθήνας

25 Αυγούστου 2010

basketball.gifΟι παίκτες των ΗΠΑ συνέχισαν τη βόλτα στην Ιστορία της Ελλάδας, με την επίσκεψή τους στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Ο προπονητής τους Μάικ Σιζέφσκι τούς είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την πατρίδα μας, από την πρώτη στιγμή.

Λάτρης της Ελλάδας ο τεχνικός των ΗΠΑ Μάικ Σιζέφσκι, δεν έχασε την ευκαιρία µε τη νέα του επίσκεψη στη χώρα µας να προτρέψει τους παίκτες του να κρατήσουν όµορφες αναµνήσεις στον λίγο χρόνο που έχουν.

«Ξέρετε, βρεθήκαµε στο Μουσείο της Ακρόπολης και οι περισσότεροι παίκτες µου εντυπωσιάστηκαν.

Χάρηκα και τους είπα ότι είναι τυχεροί που βρίσκονται σε µια χώρα µε τόσο µεγάλη ιστορία», τόνισε ο οµοσπονδιακός τεχνικός που είχε την πρώτη του γνωριµία µε τη χώρα µας στις αρχές της δεκαετίας όταν είχε έρθει να διδάξει σε ένα σεµινάριο προπονητών.

 Εκανε πολύ καλούς φίλους, όπως τους πρώην οµοσπονδιακούς τεχνικούς τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και τον Μάκη Δενδρινό, ενώ διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και µε τον Νίκο Λινάρδο.

 Ενας προπονητής που έχει ανδρωθεί στον δύσκολο χώρο του κολεγιακού (προπονεί την ίδια οµάδα, τους Ντιούκς 30 χρόνια, από το 1980!), έχει ήδη σπάσει ρεκόρ και στον πάγκο των Αµερικανών (από το 2006).

«Οταν έχεις καλούς παίκτες, σε βοηθούν να µη… χάνεις τη δουλειά σου. Είναι δύσκολο να απολυθείς όταν αυτοί νικούν», είπε χαµογελώντας ο αµερικανός (πολωνικής καταγωγής) τεχνικός που πρώτη φορά βρέθηκε αντίπαλος της Ελλάδας στο Μουντοµπάσκετ της Αργεντινής το 1990, µε το λάθος της γραµµατείας (δεν µέτρησε το εµπρόθεσµο καλάθι του Νάσου Γαλακτερού στην εκπνοή) να σώζει τους Αµερικανούς που νίκησαν στην παράταση.

Δεν τη γλίτωσε το 2006 στην Ιαπωνία. «Θα ήθελα στην οµάδα µου έναν παίκτη µε την πάσα και την άµυνα του Διαµαντίδη. Αλλά και τον Σπανούλη, έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς παίκτες στον κόσµο.

Οπως και τον Σχορτσιανίτη, ιδιαίτερα σε αυτήν την οµάδα που έχω τώρα και της λείπει το ύψος αλλά και τον Μπουρούση που έχει τόσο καλή σχέση µε την µπάλα.

 Ειλικρινά αυτό που θα ήθελα να είχα σε κάθε οµάδα µου είναι το πάθος και η καρδιά µε την οποία παίζετε εσείς οι Ελληνες», πρόσθεσε ο κόουτς.

Οι παίκτες του είχαν πάρει άδεια το προηγούµενο βράδυ µετά την Ακρόπολη για φαγητό στην παραλιακή αλλά ο κόουτς ήταν σαφής: «Θα δείτε και άλλα, όχι µόνο night life».

.