Νοθευμένα πανάκριβα καύσιμα

14 Σεπτεμβρίου 2010

Σε πολλά πρατήρια της Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο),πωλούνται νοθευμένα  καύσιμα, μια και ο έλεγχος από την Νομαρχία και το κράτος είναι μηδαμινός.

Την καταγγελία αυτή έκανε στον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου, και επισκευάζει μηχανές.

Η νοθεία στα καύσιμα γίνεται, ρίχνοντας στην βενζίνη και στο πετρέλαιο, ένα χημικό διάλυμα, ώστε ο κινητήρας του αυτοκινήτου να μην κάνει διακοπές, και να δουλεύει νορμάλ. Αυτή η χημική ουσία όμως  πάει και κολλά επάνω στα έμβολα – πιστόνια, και γίνεται όπως η πίσσα , με αποτέλεσμα να σπάσει η μηχανή, και η ζημιά να υπολογίζεται από 5.000 – 20.000 Ευρώ, εώς και ολική καταστροφή, ανάλογα με το μοντέλο  του αυτοκινήτου

Μ΄ αυτόν τον τρόπο οριμένοι ασυνείδητοι κερδοσκόποι πρατηριούχοι ενισχύουν κατά πολύ, το μεροκάματο τους, χωρίς να υπολογίζουν τις ανυπολόγιστες ζημίες που παθαίνουν οι ανυποψίαστοι καταναλωτές των οχημάτων, αλλά και τους ρύπους που εκπέμπουν ανεξέλεγκτα αυτά τα αυτοκίνητα, όσο θα συνεχίζει να ανθεί η νοθεία των καυσίμων.

Συνήθως το έμφραγμα του αυτοκινήτου ξεκινά από την αντλία της βενζίνης.

Μένει να δούμε, πότε και τι μέτρα θα πάρει το Υπουργείο Μεταφορών και ο κύριος Ρέππας, για να πατάξει αυτήν την εγκληματική ενέργεια.

.