Κριτική του CD Single της Έλενας Μεταξά

18 Οκτωβρίου 2010

Η καλλιτέχνιδα Έλενα Μεταξά κυκλοφόρησε το πρώτο της CD Single με 5 τραγούδια και τίτλο « Τότε» από την δισκογραφική εταιρεία Digital Ray Records.

Το πρώτο τραγούδι ένα μοντέρνο κομμάτι με τίτλο “Παίζω, κερδίζω, χάνω” όπου ακούγονται μουσικά όργανα όπως, ηλεκτρονικές κιθάρες, ντραμς και αρμόνιο, σε μουσική του Χρήστου Δάντη, και στίχους του Δημήτρη Τσάφα. 

Δεύτερο τραγούδι με τίτλο “Αφού δεν περνάω μαζί σου καλά”, ένα ρυθμικό κομμάτι πλούσιο σε μουσικά όργανα, μεταξύ άλλων Ποντιακή λύρα, μπάσο, κιθάρες, τύμπανα,και κρουστά.

Το τραγούδι παίζεται ευρύτερα από τα ραδιόφωνα της χώρας αλλά και ο κόσμο στο χώρο, όπου εμφανίζεται η καλλιτέχνιδα το σιγοτραγουδά έντονα . Η μουσική είναι από τον Πάνω Καπίρη, ο στίχος του Φόντα Θεοδώρου.

“Θα πληρώσεις” είναι το τρίτο κομμάτι, γραμμένο σε παραδοσιακό Ηπειρώτικο ρυθμό, που συνοδεύεται με τα μουσικά όργανα , κλαρίνο, μπουζούκι, κιθάρες, μπάσο, ωστόσο θα μπορούσαν να προσθέσουν ακόμα και τύμπανα, μεγάλη παράλειψη. Την μουσική έγραψε ο Πάνος Καπίρης, τους στίχους ο Άγγελος Παλαιολόγου.

 Μια επανεκτέλεση του παλαιού τραγουδιού είναι το τέταρτο κομμάτι με τίτλο “Τότε”, σε μοντέρνο ρυθμό (τύπου Pap), σε σύνθεση του Πάνου Καπίρη.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι εκτός από το βιολί, θα μπορούσαν να μπουν και άλλα όργανα, όπως σάζι (γνωστό και ως ταμπουράδες )ντραμς( π.χ. μπότα), μεγάλη παράληψη.

Το τελευτέο τραγούδι με τίτλο “Να το θυμάσαι”, ένα πολύ ωραίο κομμάτι με πολλά όργανα, κιθάρες, μπουζούκια, μπάσο, τύμπανα, ακορντεόν, πιάνο, πλήκτρα, σε σύνθεση μουσικής και πάλι του Πάνου Καπίρη , και στίχους του Άγγελου Παλαιολόγου.

 Σε γενικές γραμμές η πρώτη δισκογραφική δουλειά της Έλενας Μεταξά κατατάσσεται μεταξύ των καλών δισκογραφικών στην κατηγορία των νέων καλλιτεχνών, σύμφωνα με την κριτική του δημοσιογράφου Νίκου Βάνη, που εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθεί την πορεία του Ελληνικού πενταγράμμου τους καλλιτέχνες, όπως και την νυχτερινή διασκέδαση.

Το CD Single “Tότε ” της Έλενας Μεταξάς με άριστα το 10, βαθμολογείτε με 9, πολύ καλό για πρώτη προσπάθεια.

 

.