Τεράστιο ολίσθημα η κατάργηση της Διεθνούς Ικάριας Αεραθλητικής Ακαδημίας

29 Νοεμβρίου 2010

Κωστής Αϊβαλιώτης Βουλευτής Β΄ Αθηνών

Εκπρόσωπος Τύπου ΛΑ.Ο.Σ.

Τεράστιο ολίσθημα η κατάργηση της Διεθνούς Ικάριας Αεραθλητικής Ακαδημίας

– Έντονοι διάλογοι στην Βουλή και αποκάλυψη ότι οι Τούρκοι καραδοκούν για να οικειοποιηθούν τον Ίκαρο !

Ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης έθεσε, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου για τη συγχώνευση φορέων του Δημοσίου, το ζήτημα της κατάργησης της Διεθνούς Ικάριας Αεραθλητικής Ακαδημίας και των κινήσεων που εδώ και καιρό κάνουν μεθοδευμένα οι Τούρκοι για να εγκαταστήσουν την έδρα της στη Σμύρνη.

Η τοποθέτηση του Κ. Αϊβαλιώτη στην Βουλή κατά τη συζήτηση την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου ήταν η εξής :

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ : «Είμαι Ικάριος και λέω για άλλη μία φορά μέσα στην Βουλή ότι δεν μπορεί να καταργηθεί η Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία. Αυτό ήταν ένα χοντρό λάθος της Νέας Δημοκρατίας και δυστυχώς το συνεχίζετε και εσείς, παρ’ ότι έχουμε κάνει και εγώ και ο κ. Βαρδίκος ερωτήσεις στη Βουλή και σας έχουμε προειδοποιήσει.

 Εντάξει, η Ικαρία βγήκε από την απομόνωσή της μετά το καλό αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών, σταματάει επιτέλους να είναι η «Κούβα του Αιγαίου», είναι ένα ελεύθερο νησί, είναι η ελεύθερη Ικαρία…»

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ : «Ελεύθερη ήταν μια ζωή η Ικαρία, ω πανελεύθερη».

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ : «Παρακαλώ, μη με διακόπτετε κύριε Χαλβατζή. Μπορούσε να λειτουργήσει η Διεθνής Ικάριος Αεραθλητική Ακαδημία στο νησί του παγκοσμίως γνωστού Ικάρου. Η Τουρκία, όμως, προσπαθεί από το 2003 να εγκαταστήσει στη Σμύρνη τη Διεθνή Ικάριο Αεραθλητική Ακαδημία, με σύμβολο τον Ίκαρο.

 Όσοι ήταν Ευρωβουλευτές θυμούνται τις παραστάσεις που έκαναν οι Τούρκοι στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, για να πάρουν στη Σμύρνη τη Διεθνή Ικάριο Αεραθλητική Ακαδημία.

Επαναλαμβάνω, είναι ένα τεράστιο σφάλμα, γιατί και διεθνή προβολή χάνει η πατρίδα μας και οι Τούρκοι καραδοκούν. Θα πάθουμε το ίδιο χουνέρι που πάθαμε με τους Σκοπιανούς με το ζήτημα της χρήσης του όρου «Μακεδονία».

 Κάνω έκκληση και στον πατριωτισμό σας και στην εγνωσμένη ευαισθησία και τη δική σας κ. Υφυπουργέ, κ. Ντόλιο, και του κ. Ραγκούση, να μην υιοθετήσετε το λάθος της Νέας Δημοκρατίας και να άρετε την κατάργηση αυτής της Ακαδημίας, η οποία έχει έτσι και αλλιώς μηδενικό κόστος. Να συμφωνήσουμε όλοι ότι μπορεί να λειτουργεί με δωρεές και χορηγίες.

Μην την καταργήσουμε, μη χάσουμε τον τίτλο γι’ αυτό το όργανο, γιατί η ακριτική Ικαρία έχει σύγχρονο αεροδρόμιο και προσφέρεται να γίνει κέντρο του διεθνούς αεραθλητισμού. Εάν επιμείνετε να την καταργήσετε τη Διεθνή αυτή Ακαδημία, να ετοιμάσετε τα διαβατήριά σας, γιατί η επόμενη εκδήλωση θα γίνει δυστυχώς στη Σμύρνη. Ο Ίκαρος θα εμφανιστεί ως φιγούρα της τουρκικής ιστορίας και τότε μη μας πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε και εγκαίρως και επίμονα…»

.