Συναυλία του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη»

21 Ιανουαρίου 2011

Τη Δεύτερα 24 Ιανουαρίου στο Θέατρο Badminton ο Αντώνης Ρέμος θα συμμετέχει στη συναυλία που διοργανώνει το Ίδρυμα Τζένη Καρέζη στηρίζοντας τις προσπάθειες της Μονάδας Ανακουφιστικής Αγωγής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Θα τραγουδήσουν επίσης ο Διονύσης Τσακνής, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Mc Yinka, η Κασσιανή Λειψάκη και οι Αλχημιστές, αλλά και οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Γιάννης Ζουγανέλης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Στέλιος Καλαθάς, Μάντυ Λάμπου, Παναγιώτης Πετράκης, Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Η δραστηριότητα της Μονάδας εδώ και 18 περίπου χρόνια είναι η ανακούφιση των ασθενών που τα επώδυνα συμπτώματα μιας χρόνιας προχωρημένης νόσου τους στερεί το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

Στόχος δεν είναι ο οίκτος και η απελπισία αλλά η ελπίδα, η δύναμη, το αύριο και η αξιοπρέπεια.

 Το Ίδρυμα «Τζένη Καρέζη» διοργανώνει αυτή τη συναυλία, ούτως ώστε να συνεχισθεί αδιάλειπτα η παροχή ολοκληρωμένης ανακουφιστικής φροντίδας στους χρονίως πάσχοντες ασθενείς.

Η Τζένη και το Ίδρυμα

Η Τζένη Καρέζη, η αξέχαστη ηθοποιός του Ελληνικού Θεάτρου και Κινηματογράφου, έφυγε από κοντά μας τον Ιούλιο του 1992.

Θύμα κι αυτή του καρκίνου, θαύμαζε τον κλάδο της Ιατρικής Επιστήμης για την αντιμετώπιση του Πόνου και την Παρηγορητική Αγωγή σε καρκινοπαθείς και άλλους χρονίως πάσχοντες ασθενείς καθώς και το έργο των εξειδικευμένων ιατρών και ψυχολόγων που βοήθησαν και την ίδια, ανακουφίζοντάς την από τους πόνους.

Ήταν επιθυμία της, που εξέφρασε προς τους δικούς της, να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη αυτού του κλάδου, ώστε και άλλοι συνάνθρωποί της ν’ ανακουφισθούν από τους πόνους που προκαλεί η ασθένεια και να ζήσουν με αξιοπρέπεια και σε ανθρώπινες, για τους ίδιους και τους συγγενείς τους, συνθήκες.

Το ΙΔΡΥΜΑ ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ, ιδρύθηκε τη χρονιά του θανάτου της για να τιμηθεί η μνήμη της από την οικογένειά της και τους φίλους της. Είναι εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και συντηρείται αποκλειστικά από τις δωρεές των συνανθρώπων μας.

.