Άρωμα ανατολής στη Θεσσαλονίκη!…

20 Απριλίου 2011

Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την αδελφοποίηση της Θεσσαλονίκης με την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κορέας, το Μπουσάν, θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από εκδηλώσεις, παρουσία του Κορεάτη Δημάρχου και των μελών της επίσημης αποστολής που τον συνοδεύει.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 28 Απριλίου, στις 11.00, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη, του Δημάρχου Μπουσάν κ. Χο Νάμσικ, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Αβραμόπουλου και των μελών Δημοτικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας, με θέμα την πόλη του Μπουσάν, στο φουαγιέ του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄  

1)Το απόγευμα της ίδια ημέρας, στις 19.30, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» (αίθουσα Αριστοτέλης), θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τη Μητροπολιτική Χορωδία της πόλης του Μπουσάν, υπό την διεύθυνση του Kim Gan-gyu.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου.

Το Μπουσάν έχει πληθυσμό 3.589.000 κατοίκους, είναι η δεύτερη σε σπουδαιότητα πόλη της Ν. Κορέας, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και το πέμπτο σε μέγεθος λιμάνι στο κόσμο. Μητροπολιτική Χορωδία Μπουσάν Η Μητροπολιτική Χορωδία Μπουσάν, μια από τις πιο σημαντικές χορωδίες της Κορέας, ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό να προωθήσει την ομορφιά της τέχνης στην χορωδιακή μουσική.

Η χορωδία έχει αφιερώσει τις προσπάθειες της στην εκτέλεση μεγάλων χορωδιακών συνθέσεων και έχει πραγματοποιήσει πολλές και εξαιρετικά σημαντικές συναυλίες, τόσο στη Κορέα όσο και στο εξωτερικό.

Από το 1994 βρίσκεται και στο δισκογραφικό προσκήνιο προκειμένου να δώσει την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να απολαύσει τη χορωδιακή μουσική. Από το 1999, υπό τη διεύθυνση του Kim Gan-gyu, όλοι οι επαγγελματίες χορωδοί έβαλαν ως σκοπό τους την διεύρυνση των ειδών της χορωδιακής μουσικής.

 Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης

Η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης αποτελεί συνέχεια της Χορωδίας Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε το 1987 από τη Μαίρη Κωνσταντινίδου και αποτελεί αποτελείται από 50 μέλη αποφοίτους και σπουδαστές Μουσικών Σχολών. Στο ευρύτατο ρεπερτόριο της περιλαμβάνονται έργα Αναγέννησης, Κλασσικής και Ρομαντικής περιόδου, Ορατόρια, Όπερες καθώς και έργα Σύγχρονων Ελλήνων και Ξένων Συνθετών.

Συνεργάζεται με όλες τις Ορχήστρες της Ελλάδος και με πολλές Ορχήστρες του εξωτερικού. Έχει εμφανιστεί στην Ισπανία, Ιταλία, Αλβανία, Τουρκία, Φιλανδία, Ρωσία, Πράγα, Βουδαπέστη, Αυστρία και έχει τιμηθεί με Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα Μετάλλια στους Διεθνείς Διαγωνισμούς Αθηνών, Ρώμης και Ουαλίας.

 Τη Χορωδία διευθύνει από την ίδρυση της η Μαίρη Κωνσταντινίδου

.