Εβδομάδα παθών των (λαθρο)εμπόρων με τα μαϊμού προϊόντα στην Θεσσαλονίκη

18 Απριλίου 2011

o-lathrometanasthis-poula-maimou-tsantes-sthn-thessaloniki-2010.JPGΜετά την παρέμβαση προ εβδομάδων του εμπορικού ακολούθου της Αμερικανικής Πρεσβείας και της εκπροσώπου της πολυεθνικής εταιρείας αθλητικών ειδών Nike στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη για το ανεξέλεγκτο παρεμπόριο των λαθρομεταναστών στο κέντρο της πόλης, με προϊόντα πιστά αντίγραφα επωνύμων εταιρειών, απλωμένα στα πεζοδρόμια, όπως της Nike που κυνηγήσαν και κατασχέσαν  τα προϊόντα μαϊμού αυτής της εταιρείας

Αυτές της ημέρες έρχονται από το εξωτερικό και άλλοι εκπρόσωποι εταιρειών όπως της Louis Vuitton  της Adidas, Puma, και πολλών άλλων, μαζί με τους νομικούς εκπροσώπους, και τις ασφάλειες επίσης από το εξωτερικό.

 Ενώ από την μεριά του Ελληνικού Υπουργείου, θα τους συνοδεύει ο επικεφαλής του Οικονομικού εγκλήματος από την Αθήνα.

Το μεγάλο κλιμάκιο πρώτα θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Γ. Μπουτάρη, όπου θα καταστρωθεί σχέδιο κοινής δράσης για την πάταξη και κατάσχεση αυτού του παράνομου εμπορίου, έχοντας μαζί και τον χάρτη εντοπισμού των αποθηκών, όπου ξεπουλούν το παράνομο εμπόρευμα, απομιμήσεις προϊόντων, στις οδούς Γιαννιτσών, Αισώπου, Μοναστηρίου και σε άλλες τρεις περιοχές.

Μάλιστα στην οδό Αισώπου, Βουλγαρικά φορτηγά που πέρασαν ελεύθερα από τα Ελληνικά σύνορα με εμπορεύματα  ρουχισμού ,απομίμησης γνωστών εταιρειών, τα πουλούν επί 3 Ευρώ το κιλό σε μαύρες σακούλες, χωρίς καμιά παρενόχληση από τις αρχές, χωρίς να αποδίδουν φόρο, χωρίς τιμολόγια, και χωρίς δελτία αποστολής.

Το θράσος τους είναι άνευ προηγουμένου, αφού κανείς δεν τους ελέγχει από την Ελληνική πολιτεία, που μοιάζει με ξέφραγο αμπέλι.

Ωστόσο, η χώρα μας κάθε χρόνο χάνει 26 δις Ευρώ από την πώληση αυτών των παρανόμων – μαϊμού εμπορευμάτων, τις γνωστές εταιρείες που μας πήραν χαμπάρι, το πόσο ανίκανοι είμαστε, να βάλουμε σε τάξη τον τόπο μας, χάνοντας αυτοί  την αξιοπιστία τόσο στα προϊόντα τους, όσο και με τον τζίρο τους να πέφτει κατακόρυφα.

Ύστερα από μεγάλη έρευνα που πραγματοποίησα, διαπίστωσα πως η Κίνα είχε έλθει σε συμφωνία με την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή,ώστε  οι Κινέζοι έμποροί στην Ελλάδα να αποδίδουν μόνο 3% φόρο,αλλά  και να μην τους γίνεται κανένας έλεγχος.

Όλες αυτές οι εταιρείες είναι Offshore ανήκουν δε σε φορολογικούς παραδείσους.

 Η διακρατική συμφωνία αυτή με ανοχή τέτοιου μεγέθους, που υπεγράφη, φαρδιά – πλατιά από τους Έλληνες πολιτικούς μας, χωρίς ντροπή, χωρίς τσίπα, σήμερα  πληρώνουν τα σπασμένα οι Έλληνες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες  με 80% φόρους, έναντι 0% φόρο των ξένων από τρίτες χώρες.

Είναι ντροπή για το Ελληνικό κράτος μια τέτοια συμφωνία.

Ωστόσο, για τις πολυεθνικές εταιρείες στην Ελλάδα που μας πήραν χαμπάρι για την ανικανότητα μας το κακό  παράγινε,και  με συντονισμένες κινήσεις μαζί με το ΣΔΟΕ θα  κυνηγούν ανελέητα ,θα χτυπήσουν το παρεμπόριο των μαϊμού προϊόντων.

Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό που έχουν οι παραπάνω πολυεθνικές εταιρείες μεταξύ τους,εντούτοις, όταν χρειαστεί να υπερασπίσουν τα συμφέροντα τους συσπειρώνονται και δρουν από κοινού .

Από την άλλη ο Δήμαρχος Γ. Μπουτάρης άλλα υπόσχεται στους πολίτες τις πόλης που πληρώνουν υπέρογκα Δημοτικά τέλη, και άλλα υπόσχεται στους λαθρομετανάστες με τα μαϊμού προϊόντα, δίνοντας τους ακόμα και το βήμα ( 11η Απριλίου 2011)στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια όσων παρίσταντο, αλλά και των χιλιάδων που το παρακολουθούσαν από την δημοτική τηλεόραση.

 Δεκάδες αλλοδαποί ασιατικής και αφρικανικής προελεύσεως κατέκλυσαν την αίθουσα,απαιτώντας να σταματήσουν οι διώξεις τους από τους δημοτικούς αστυνομικούς, που δεν τους επιτρέπουν να πωλούν τα μαϊμού εμπορεύματά τους παράνομα  .

ΕΛΕΟΣ! ..Το θεσμικό διοικητικό όργανο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όχι μόνον ανέχθηκε την παρουσία τους στην αίθουσα συνεδριάσεών του, αλλά δέχθηκε να συζητήσει και τα αιτήματά τους, κατά προτεραιότητα μάλιστα.

Κατά τη συζήτηση ακούστηκαν διάφορα απίθανα πράγματα, όπως η πρόταση του δημάρχου κ. Μπουτάρη, να δημιουργηθεί ένας χώρος στα όρια του Δήμου, όπου θα μπορούν να πωλούν τα “ΠΑΡΆΝΟΜΑ “εμπορεύματα οι λαθρομετανάστες , ώστε να βγάλουν κι αυτοί «λίγο ψωμάκι»!

 Αυτά εάν γίνονταν στην Αμερική οι λαθρομετανάστες μαζί με τον Δήμαρχο θα ήταν ήδη στις φυλακές, με βαριές καμπάνες.

Ο χρόνος θα δείξει αν και κατά πόσο θα παταχθεί το παρεμπόριο που ταλανίζει την πόλη της Θεσσαλονίκης.

.