Πολλές νέες δισκογραφίες χωρίς ρυθμό

27 Απριλίου 2011

buzuki.jpgΤον τελευταίο καιρό πολλοί καλλιτέχνες έχουν κυκλοφορήσει καινούργιες δισκογραφικές δουλειές , χωρίς ωστόσο να πιάσουν τον παλμό του Έλληνα.

Όμως, έχουν ξεχωρίσει κάποια κοινωνικά τραγούδια, τα οποία  κάνουν αναφορά στην κρίση που ζεί η Ελληνική κοινωνία.

Κυκλοφόρησαν  επίσης και κάποιες καλές λαϊκές δουλειές όπως του Σ. Γονίδη, του Ζ. Μελά, του Β. Καρρά, του Π. Τερζή, του Π. Κιάμου, του Ν. Κουρκούλη, του Σ. Πανταζόπουλου, του Δ. Χρυσοχοΐδη, του Θ. Αδαμαντίδη, και πολλών άλλων. 

Το βράδυ της Αναστάσεως, αλλά και την πρώτη ημέρα του Πάσχα πολλές οικογένειες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι Έλληνες Ομογενείς μας, διασκέδαζαν με τα παλιά καλά τραγούδια αειμνήστων και μη καλλιτεχνών.

Παρ΄ όλο που το σάπιο κατεστημένο δεν παίζει αυτά τα τραγούδια στα ραδιόφωνα ,εντούτοις  η νεολαία μας όχι  μόνο  διασκεδάζει με τα αθάνατα τραγούδια  αυτά ,αλλά και τα σιγοτραγουδά.

Από τους  Νέους καλλιτέχνες ,όπως ο Πάνος Νίκου, κυκλοφόρησε τραγούδια κοινωνικά, μεταξύ άλλων,  ο “Ψεύτικος παράδεισος”, που αναφέρεται στην μάστιγα των ναρκωτικών, το δε τραγούδι με τίτλο  “Δεν πληρώνω”, στο κίνημα “Δεν πληρώνω” και το κράτος.

Επίσης, ξεχωρίσαν, ακόμα  το τραγούδι του Σ. Πανταζόπουλου ,“Αηδόνι σ΄ έπλασε ο θεός”, ένα αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη, καθώς και το νέο τραγούδι του Γ. Δασκαλάκη , με τίτλο “Τι μου θύμισες τώρα”, αλλά και το ντουέτο του Ζ. Μελά με τον Ν. Ζωιδάκη “Βάλε απόψε στην υγειά μας”.

Το καλό με την τεχνολογία είναι ότι  απο την πλούσια  ανθολογία της ελληνικής μουσικής ,ο  Έλληνας  πλέων έχει την δυνατότητα, να κάνει πολλές επιλογές,  να ακούσει πολλά καλά τραγούδια  όπου και αν βρίσκεται  από τα ψηφιακά  ραδιόφωνο τα οποία  πολύ σύντομα θα μπούν και στα αυτοκίνητα. 

.