“Αποφασίζει και διατάζει να παραδοθούν τα λιμάνια μας..”

27 Μαΐου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, για τα λιμάνια της Αττικής, δήλωσε:

«Με ταχύτητα, χωρίς καμία οικονομοτεχνική μελέτη, χωρίς καμία διαβούλευση, πριν καν να περάσει με την κομματική πειθαρχεία το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εκποίησης του εθνικού πλούτου, η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεπουλήσει ως μια ενότητα τα τέσσερα λιμάνια της Αττικής: τον Πειραιά, την Ελευσίνα, το Λαύριο και την Ραφήνα.

Ο Πρωθυπουργός, έχοντας την εντύπωση ότι τα πάντα ανήκουν στην προσωπική του περιουσία αποφασίζει και διατάζει να παραδοθούν τα λιμάνια μας σε όποιον ξένο «επενδυτή» μπορεί να διαθέσει τα ψίχουλα που θα ζητήσουν.

Το μεσιτικό γραφείο όμως που διαχειρίζονται δεν έχει αποκτήσει δικαιώματα πάνω στην περιουσία του ελληνικού λαού.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και προς κάθε επίδοξο αγοραστή ότι τα λιμάνια μας δεν πωλούνται και κάθε αγοραπωλησία που θα διαπραχθεί θα ακυρωθεί μόλις απαλλαγούμε από τους μεσίτες και αποκτήσουμε μια νέα κυβέρνηση που θα σέβεται τα λαϊκά – εθνικά δικαιώματα.

Ζητούμε να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός πόσο μας έχει κοστίσει μέχρι σήμερα η κατασκευή και η διατήρηση των λιμανιών του Πειραιά, της Ελευσίνας, του Λαυρίου και της Ραφήνας με όλες τις επεκτάσεις και τις εργασίες συντήρησης και επισκευής τους.

Εμείς εκτιμούμε ότι για όλα αυτά ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει τεράστια ποσά, ενώ και τα τέσσερα λιμάνια φέρνουν κάθε χρόνο σημαντικά έσοδα στους Δήμους και στο ελληνικό κράτος ώστε να δοθούν με αυτόν τον συνοπτικό και αεριτζίδικο τρόπο από την κυβέρνηση.

Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών θα είναι παρόν στην ανατροπή αυτής της πολιτικής!»

.