Μυστικό δείπνο… δημοτικών συμβούλων του Γ. Μπουτάρη

31 Μαΐου 2011

thessalon3.bmpΠέντε μήνες στο τιμόνι του δήμου Θεσσαλονίκης συμπληρώνει σήμερα η παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, ωστόσο οι τριβές και οι κραδασμοί στους κόλπους της δημοτικής ομάδας του έχουν αρχίσει.

Οι γκρίνιες που καταγράφονται αφορούν σε επίδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς από την πλευρά των αντιδημάρχων.

Δημοτικοί σύμβουλοι διαμαρτύρονται ότι οι αντιδήμαρχοι κρατούν τις πόρτες τους κλειστές, δεν τους ακούν, δε λαμβάνουν υπόψη τους τις προτάσεις τους και δεν παρέχουν ενημέρωση για το έργο που γίνεται.

 «Κερασάκι» των παραπόνων αποτέλεσε τo.. ..πρόσφατο περιστατικό με το παρτέρι της Ικτίνου, θέμα που ετέθη σε αυστηρούς τόνους μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας, μια μέρα πριν από τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 Το πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι υπήρξε και μυστικό δείπνο μεταξύ των αντιδρώντων, που παραπέμπει σε βαθύτερο ρήγμα στους κόλπους της ομάδας, απ’ ό,τι είναι εμφανές.

Μόλις χτες έγινε γνωστό ότι το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης 10 από τους 29 εκλεγμένους με τον κ. Μπουτάρη, από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, δείπνησαν στο σπίτι έτερου δημοτικού συμβούλου στην Ανω Πόλη.

 Γύρω από το ίδιο τραπέζι εκτίμησαν πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συνεννόησης και «μέτρησαν» τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αντιστραφεί το άσχημο κλίμα.

Εγκυρες πηγές, πάντως, διαβεβαιώνουν ότι ο κ. Μπουτάρης ήταν εγκαίρως ενήμερος για τη βραδινή αυτή μάζωξη.

Στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας που ακολούθησε, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Π. Αβραμόπουλος, κάλεσε τους αντιδημάρχους να ενημερώνουν ανά δεκαπενθήμερο με γραπτό σημείωμα τους δημοτικούς συμβούλους για τη δραστηριότητά τους, κάτι που έγινε αποδεκτό από όλες τις πλευρές.

Ωστόσο, τόσο ο κ. Αβραμόπουλος όσο και ο κ. Ζαχαριάδης μίλησαν επικριτικά για την υπόθεση του παρτεριού της Ικτίνου, αλλά και για τη σπουδή που επέδειξε η «Πρωτοβουλία», η παράταξη του κ. Μπουτάρη, να δώσει εξηγήσεις με γραπτή ανακοίνωση, πριν ακόμη τοποθετηθεί η ίδια η δημοτική διοίκηση.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος θα μιλήσει γι΄αυτό το θέμα σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει αύριο για τα τραπεζοκαθίσματα στην πόλη./πηγή:agelioforos

Αντιδήμαρχος κερνά τον εαυτό του

.