ALBOROSIE στην Ελλάδα

24 Ιουνίου 2011

Ο ALBOROSIE Live για πρώτη φορά στην Ελλάδα! + many guests στο μεγαλύτερο reggae, dupstep, hiphop, funk event του καλοκαιριού…

Ο πιο πετυχημένος καλλιτέχνης της reggae παγκοσμίως αυτή τη στιγμή έρχεται για πρώτη φορά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  και μαζί του πολλοί guests στο μεγαλύτερο reggae – dubstep – hiphop – dub event του καλοκαιριού!

Τρίτη 28 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού – ΑΘΗΝΑ

Τετάρτη 29 Ιουνίου,  ΜΥΛΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  

One Love Summer Festival 2011

Line Up Αθήνας:

Stage 1 – Main stage

ALBOROSIE & The Shengen Clan

Jahcoustix

Fundracar

 Τιγρέ Σποράκια (The band) | (Εισβολέας -Τακι Τσαν)

Nasa Funk ft. Μικρός Κλέφτης (Βόρεια Αστέρια)

 Σταύρος Νταντούς & The Los Tigainos

 Radical

Gee Rankin Johnny (THC Sound System)

Alex Afanas

Iosif Vagger

Stage 2

 Radikal Guru

Fleck

 Dj Booker scratching machine

 Billy Widz

Fresh things First

Line Up Θεσσαλονίκης:

Stage 1 – Main

stage ALBOROSIE & The Shengen Clan

 Jahcoustix

 One drop Fwd

Slctr Rastayouth

Stefanatty

Stage 2 – Dupstep stage

Fleck

Booker

+ more tba

 Ο ALBOROSIE + many guests στο μεγαλύτερο reggae, dupstep, hiphop, funk event του καλοκαιριού…

 Ο μεγάλος guest είναι ο Ιταλός Alborosie, κάτοικος πλέον του Kingston της Jamaica, ο πιο πετυχημένος καλλιτέχνης της reggae παγκοσμίως αυτή τη στιγμή και χωρίς αμφισβήτηση ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα.

Η πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα στο main stage είναι ένα από τα από τα πιο σημαντικά μουσικά γεγονότα της χρονιάς και σίγουρα το καλύτερο νέο για τους χιλιάδες έλληνες φίλους του. Θέλοντας να βρεθεί κοντά στις ρίζες της reggae και της rastafari κουλτούρας μετακόμισε στη Jamaica το 2001 και από τότε κατοικεί εκεί.

Αρχικά άρχισε να δουλεύει σαν παραγωγός για πολύ μεγάλους καλλιτέχνες της μουσικής που αγαπούσε αλλά γρήγορα πέρασε στην παραγωγή της δικής του μουσικής.

Το πρώτο του album “Soul Pirate” που κυκλοφόρησε το 2008, ένας από τους καλύτερους reggae δίσκους της τελευταίας δεκαετίας, έκανε αμέσως το όνομά του γνωστό σε όλο τον κόσμο και τον καθιέρωσε στη συνείδηση της reggae κοινότητας.

Γρήγορα χαρακτηρίστηκε σαν μία από τις μεγάλες ελπίδες της reggae και πολλά κομμάτια του συγκεκριμένου δίσκου έγιναν τεράστιες επιτυχίες σε πάρα πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, ξεχωρίζοντας τα Kingston Town, Herbalist, Rastafari Anthem, Police, Sound Killah που θεωρούνται πλέον σημεία αναφοράς της σύγχρονης reggae.

Το 2009 κυκλοφόρησε το “Escape from Babylon to the Kingdom of Zion” συνεχίζοντας να εκπλήσσει με την αρτιότητα της παραγωγής και τις πρωτότυπες ιδέες του και στην ουσία καθιερώνοντάς τον σαν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της reggae παγκοσμίως, και τα κομμάτια I Rusalem, No Cocaine, Real Story και πολλά άλλα να παίζονται συνέχεια στα clubs και τα ραδιόφωνα για μήνες.

Το καινούριο του album με τίτλο “2 Times Revolution”, που περιλαμβάνει συνεργασίες με πολύ μεγάλα ονόματα όπως τον Junior Reid και την Etana, θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 20 Ιουνίου, μόλις 8 μέρες πριν τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα και ήδη θεωρείται το reggae γεγονός της χρονιάς.

 Είναι προφανές ότι το ελληνικό κοινό, που θα απολαύσει για πρώτη φορά live τον Alborosie με την μπάντα του τους The Shengen Clan, θα έχει την ευκαιρία να δει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και σίγουρα το πιο περιζήτητο όνομα της reggae στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του και στα πλαίσια της μεγάλης περιοδείας με αφορμή την κυκλοφορία του καινούριου του δίσκου.

 Μαζί του στην κεντρική σκηνή θα εμφανιστεί ένα ανερχόμενο αστέρι της Reggae ο υπέροχος Jahcoustix που τον απολαύσαμε στις 11 Φεβρουαρίου στο «Bob Marley Tribute».

Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της γερμανικής αλλά και της ευρωπαϊκής reggae σκηνής. Έχει κυκλοφορήσει 4 δίσκους ‘Souljahstice’ (2003), ‘Colourblind’ (2004), ‘Grounded’ το (2006) και ο πιο πρόσφατος ΄Crossroads’ πριν μερικούς μήνες. Τα 2 τελευταία χρόνια είναι συνεχώς σε tour μαζί με τον φίλο του superstar της reggae Gentleman και θεωρείται μία από τις πιο ολοκληρωμένες καλλιτεχνικά παρουσίες στη γερμανική σκηνή.

Επιπλέον, στο main stage θα εμφανιστούν οι Fundracar η εξαιρετική 8-μελής reggae punk κολεκτίβα με τη reggae, dubrock και indie αισθητική, έχοντας πρόσφατα κυκλοφορήσει την πρώτη της ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά “Πλακώσου”, ένα διαπολιτισμικό χαρμάνι παθιασμένων ρυθμών και αλληγορικών στίχων.

Τα Τιγρέ Σποράκια, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής hip-hop σκηνής που δημιουργήθηκαν πριν 8 χρόνια από τους Τάκι Τσαν και Εισβολέα.

 Εν έτη 2011, επιστρέφουν στα παλιά γνώριμα λημέρια ως ‘Τιγρέ Σποράκια The Band’! Μια πολλά υποσχόμενη μπάντα, με funky στοιχεία, νέα πρόσωπα αλλά και πολλούς καλούς συνήθεις ύποπτους του χώρου, καλλιτέχνες που σαν μονάδες έχουν το δικό τους κομμάτι στην ιστορία της κουλτούρας. Οι Nasa Funk, το καλύτερο ελληνικό funk συγκρότημα και τέλος οι ανερχόμενοι Σταύρος Νταντούς, Radical Gee, Rankin Johnny (THC Sound System) και οι dj Alex Afanas & Iosif Vagger. .

Στο δεύτερο stage φιλοξενούνται σπουδαίοι καλλιτέχνες της dupstep, του είδους που έχει προκαλέσει πραγματική υστερία τα τελευταία 2 χρόνια στη χώρα μας κι όχι μόνο. Ο Πολωνός Radikal Guru, ένα από τα σημαντικά ονόματα της dubstep σκηνής, είναι ο μεγάλος guest σε αυτό το stage. Μαζί του τα πιο σημαντικά ονόματα της εγχώριας πολύ δυναμικής σκηνής, ο Fleck, ο dj Booker scratching machine, ο Billy Widz καθώς κι οι Fresh things First.

 Τιμή εισιτηρίων: Internet: 15€ Προπώληση: 20€ Ταμείο: 25€

.