Οι σοφοί των σοφών

28 Ιουλίου 2011

“Χάσαμε τη σοφία για χάρη της γνώσης, χάσαμε τη γνώση για χάρη της πληροφορίας..”/Τάδε έφη  Τόμας Στερνς Ελιοτ

“Υπάρχουν άνθρωποι τόσοι πλεονέκτες, ώστε να νομίζουν ότι θα ζήσουν αιώνες, και άλλοι τόσο σπάταλοι ώστε να νομίζουν πως θα πεθάνουν μέσα σε μια στιγμή”./Τάδε έφη Αριστοτέλης

“Περισσότερο φοβούνται τα δικά μας σφάλματα, παρά των εχθρών τα σχέδια”/Τάδε έφη Περικλής

“Κανένα κακό δεν μπορεί να συμβεί στον καλό άνθρωπο, ούτε στην ζωή, ούτε στο θάνατο του. Ούτε και οι θεοί των ξεχνούν ποτέ”. “Εν οίδα ότι ουδέν είδα”. “Γηράσκω αεί διδασκόμενος”./Τάδε έφη Σωκράτης

“Είναι τιμιότερο να κινδυνεύσουμε για να σώσουμε ένα ένοχο, παρά να καταδικάσουμε ένα αθώο”./Τάδε έφη Βολτέρος

“Δεν μπορεί να σταθεί η εξουσία όταν στηρίζεται στην αδικία, στην επιορκία, και τη προδοσία”./Τάδε έφη Δημοσθένης

“Κανένας δεν είναι τόσο ανόητος που να προτιμάει τον πόλεμο από τη ειρήνη. Γιατί στον καιρό της ειρήνης τα παιδιά θάβουν τους γονείς τους, ενώ αντίθετο στον καιρό του πολέμου οι γονείς θάβουν τα παιδιά τους”./Τάδε έφη Ηρόδοτος.

“Είναι στην φύση των ανθρώπων πιότερο αν ποδοπατούν εκείνον που έπεσε”./Τάδε έφη Αισχύλος.

“Η παιδεία με χρυσό στεφάνι, γιατί και αξία μεγάλη έχει και ωφέλεια πολύ μεγάλη προσφέρει”/Τάδε έφη Πυθαγόρας

“Η ευτυχία ή η δυστυχία των ανθρώπων δεν εξαρτώνται από την περιουσία ή από το χρυσό που διαθέτει. Η ευτυχία ή η δυστυχία βρίσκονται στην ψυχή τους”./Τάδε έφη Δημόκριτος.

“Άλλοι έχουν πολλά λεφτά και άλλοι τίποτα. Είναι σαν κάποιον που δεν βρίσκει νερό ούτε για να ξεδιψάσει, και σαν έναν άλλο που ψάχνει να βρει γέφυρα να περάσει το νερό”./Τάδε έφη Αριστοτέλης Ωνάσης.

“Τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία: Ότι κυβερνάει ανθρώπους, ότι πρέπει να διαχειρίζεται την εξουσία σύμφωνα με τον νόμο, και ότι δεν κυβερνάει αιώνια”./Τάδε έφη Αγάθων (Αθηναίος τραγικός ποιητής)

“Υπάρχουν περιστάσεις που η αλήθεια δεν πρέπει να λέγεται. Πολλές φορές η σιγή είναι η σοφότερη πράξη του ανθρώπου”./Τάδε έφη Πιττακός ο Μυτιληναίος (ένας από τους επτά σοφούς της Αρχαίας Ελλάδος).

.