Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών στο συνέδριο της AHEPA

27 Ιουλίου 2011

Αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ κάτω από την αιγίδα του νεοεκλεγέντος Υπάτου Προέδρου της Παμμακεδονικής, κ. Κώστα Ηατζηστεφανίδη, συμμετείχε στο Συνέδριο της AHEPA στο Μαϊάμι της Φλώριδας το οποίο διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία από τις 20-24 Ιουλίου.

Ο κ. Χατζηστεφανίδης, συνοδευόμενος από την πρώην Ύπατο Πρόεδρο της οργάνωσης κ. Νίνα Γκατζούλη και κ. Βασίλειο Γκατζούλη, παρουσίασε στην Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων Κύπρου και Ελλάδας με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού την προπαγάνδα της Σκοπιανής Διασποράς και τις μεθόδους που ακολουθεί για να προσελκύσει την υποστήριξη του πολιτικού κόσμου των ΗΠΑ.

Τα μέλη της επιτροπής με επικεφαλής τον Συντονιστή της επιτροπής, Δρ. Σπύρο Μακρή, υιοθέτησαν το ψήφισμα του 65ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ.

Η δε επιτροπή απεφάσισε να βγάλει δικό της ψήφισμα και να το θέσει στην κρίση της ολομέλειας.

Το ψήφισμα συνοψίζει τις θέσεις της Παμμακεδονικής τονίζοντας πως τα μέλη της AHEPA δεν δέχονται το όνομα της χώρας βόρεια της Ελλάδας να περιέχει τον όρο «Μακεδονία» και τα παράγωγα αυτού, η δε ελληνική μειονότητα των Σκοπίων να καταστεί ελεύθερη να δηλώνει την ελληνική της καταγωγή.

Το ψήφισμα έγινε δεκτό και πέρασε παμψηφεί από την ολομέλεια της AHEPA.

Ο Βουλευτής (Congressman) Κώστας Μπιλιράκης ήταν ένα από τα τιμώμενα άτομα του συνεδρίου και κατά τη διάρκεια του επισήμου γεύματος την Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2011, δήλωσε πως τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου, στην έκθεσή τους για το 2012 προωθούν πως πρέπει να παρθούν πιο δραστικά μέτρα έναντι της ΠΓΔΜ.

Προτείνουν δε τη μείωση της οικονομικής βοήθειας προς τα Σκόπια εφόσον οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να είναι ανένδοτοι στο θέμα του ονόματος. Στο κείμενο της έκθεσης τα Σκόπια αναφέρονται σκέτα ως FYROM (ούτε καν Fοrmer Yugoslav Republic of Macedonia) τουλάχιστον 9 φορές.

 Ο κ. Χατζηστεφανίδης ζήτησε τη βοήθεια της AHEPA για να προωθηθούν σε πολιτικούς φορείς και σε ακαδημαϊκά κέντρα τα δυο βιβλία τα οποία εκδόθηκαν από το Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών.

 Το βιβλίο «Φάκελος Μακεδονία-Υπόδουλοι Έλληνες των Σκοπίων» αναφέρεται στην Ελληνική μειονότητα που ακόμη υπάρχει στα Σκόπια και δεν μπορεί να δηλώσει τις ελληνικές της ρίζες.

Το δεύτερο βιβλίο “Macedonia-Evidence” είναι η επιστολή προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα με την οποία 371 ιστορικοί, αρχαιολόγοι και ερευνητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου ζητούν από τον κ. Ομπάμα να αποσύρει την αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως Δημοκρατία της «Μακεδονίας» γιατί ο όρος Μακεδονία ανήκει αποκλειστικά και μόνον στον ελληνισμό.

Η Παμμακεδονική Ένωση ευχαριστεί την AHEPA για την συμπαράστασή της.

 

.