Ανοιχτή επιστολή του Μπάμπη Μπαρμπουνάκη, Αντιπροέδρου Περιφ.Συμβούλιου Θεσσαλονίκης

29 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣ: Κο Διονύση Ψωμιάδη, Αναπληρωτή Περιφερειάρχη

ΠΡΟΣ: Κα ΑΗΔΟΝΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ -Πρόεδρο Π.Σ. Π.Κ.Μ

ΚΟΙΝ/ΣΗ: Περιφερειακούς Συμβούλους  Π.Κ.Μ.

 Κύριε Αναπληρωτή Περιφερειάρχη

Πληροφορηθήκαμε ότι ορίσατε συγκεκριμένες ημερομηνίες ανά Περιφερειακή Ενότητα για ενημερωτική συνάντηση για το ΕΣΠΑ, καλώντας μόνο τα κατά τόπους μέλη του περιφερειακού Συμβουλίου. 

Η μέθοδος με την οποία καλείτε τις Περιφερειακές Ενότητες αντιβαίνει στο νέο νόμο 3852/2010 (Καλλικράτης) για την ενιαία έκφραση και διοίκηση των Νέων Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ο τρόπος λειτουργίας επιβάλλεται να αλλάξει ώστε να αποκτήσει συλλογικό χαρακτήρα συμβαδίζοντας και υλοποιώντας το πνεύμα του Νόμου.

Είναι επιτακτική ανάγκη στο εξής όλες οι προσκλήσεις να απευθύνονται σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους πετυχαίνοντας την σωστή ενημέρωση στη λειτουργία της αιρετής Περιφέρειας.

ΠΡΟΣ: Κα ΑΗΔΟΝΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ

 -Πρόεδρο Π.Σ. Π.Κ.Μ.

 Κυρία πρόεδρε, Πέρασαν σχεδόν 8 μήνες και μέχρι σήμερα δεν έχετε δείξει καμία διάθεση συνεργασίας στο πλαίσιο της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Θέλω να σας επισημάνω ότι αυτό έχει γίνει εμφανές και από συναδέλφους της παράταξής σας. Ίσως τα κατάλοιπα της προηγούμενης λειτουργίας κατά την περίοδο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να μας ακολουθούν…

Ακόμα και γεγονότα που αφορούν το χώρο της δικής μας παράταξης, δεν έχετε την καλή προαίρεση να συνεργαστείτε μαζί μου για την εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ενδεικτικό είναι πως, χωρίς καμία ενημέρωση, στείλατε το 549/18-7-2011 έγγραφό σας στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης που αναφέρεστε για τις 3 και πλέον συνεχείς απουσίες του επικεφαλής της παράταξής μας Μάρκου Μπόλαρη από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

 Το πνεύμα και το γράμμα του Ν. 3852/2010 ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ μας καθοδηγεί σε όσο το δυνατόν καλύτερες συνεργασίες όλων των εκλεγμένων παρατάξεων για τη δημιουργική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβούλιου, ώστε να υπηρετούμε πιο αποδοτικά και ουσιαστικά τον πολίτη.

Με Τιμή Ο Αντπρόεδρος του Π.Σ.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΑΚΗΣ

.