Παντουρανισμός – Νέο-οθωμανισμός

29 Αυγούστου 2011

Παντουρανισμός ονομάστηκε το ρατσιστικό κίνημα που ήθελε να ενώσει τους λαούς με «τουρανική» καταγωγή (από τους Τούρκους δηλαδή μέχρι τους…Ιάπωνες).Το κίνημα ξεκίνησε από την Τουρκία, από γενίτσαρους διανοούμενους , όπως ο Ζιγιά Γκιοκάλπ (Κουρδικής ή Ιρανικής καταγωγής), ο Γιουσούφ Ακτσουρά (Ταταρικής καταγωγής), ο Τεκίν Αλπ (Εβραϊκής καταγωγής από τις Σέρρες).

Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από το τέλος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και κορυφώθηκε με την προσπάθεια διείσδυσης στις πρώην σοβιετικές τουρκόφωνες δημοκρατίες του Καυκάσου τη δεκαετία του ’90. Ο ιδημοκρατίες εκείνες όμως πέταξαν τους Τούρκους έξω από τα εδάφη τους.Μετά από έναν αιώνα αποτυχιών με τον Παντουρανισμό, η Τουρκία ανακάλυψε και εφαρμόζει τον Νέο-οθωμανισμό.  Θα αναρωτιέται κανείς τι σας μέλει εσάς τους Πομάκους ο νέο-οθωμανισμός.Στις 8 Οκτωβρίου 2012 συμπληρώνεται ένας αιώνας από την απελευθέρωση των Βαλκανικών Λαών από τους Τούρκους, πλην των Πομάκων. Εμείς οι Πομάκοι, όμως, ακόμα υπομένουμε τον τουρκικό ζυγό.

Εξετάζοντας πιο σφαιρικά την τουρκική πολιτική στο τρίγωνο, Βαλκάνια, Καύκασος και Μ. Ανατολή, θα διαπιστώσουμε μια διαρκή προσπάθεια ανάκτησης των παλιών μεγαλείων, αφού για 6 αιώνες οι οθωμανοί εξουσίαζαν και λυμαίνονταν τον πλούτο των λαών αυτών

Η αποτυχία των Τούρκων είναι σίγουρη μετά από τα τελευταία γεγονότα στην Β. Αφρική και τη Μ. Ανατολή. Τα καθεστώτα με τα οποία συνδιαλέγονταν ίσως αύριο να μην υπάρχουν. Ακόμα και η Τουρκοκρατούμενη βόρεια Κύπρος τους …σικτίρδισε!

 Προς μεγάλη έκπληξη η μόνη χώρα που συνδιαλέγεται και παζαρεύει με τους Τούρκους είναι η …Ελλάδα!

Γι αυτό και ο κ. Α. Νταβούτογλου μας έκανε την τιμή να επισκεφθεί την Ελλάδα επίσημα, την Θράκη και τα Πομακοχώρια …ανεπίσημα. Μόνο οι Πομάκοι εμμένουν στο σφάξε μας αγά μου [σφάζοντας κουρμπάνι στο Εχίνο], για να αγιάσουμε.

 Η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στα Πομακοχώρια ήταν για αναπτέρωση του ηθικού των πρακτορίσκων, παρά για οτιδήποτε άλλο. Παντού έσπασε τα μούτρα του, πλην των Πομακοχωριών.

Δεν τολμάει να επισκεφθεί την Β. Κύπρο, γιατί έφαγε παπούτσι η πολιτική του.

 Μένει να δούμε πότε θα ξυπνήσουν οι Πομάκοι γενίτσαροι για να κάνουν το ίδιο σε οποιονδήποτε μεγαλομανή εκμεταλλεύεται την αμορφωσιά και την μιζέρια τους, προκειμένου να αναδειχθούν.

Του κ. Νταβούτογλου η μπογιά μόνο στους Πομάκους του Εχίνου πιάνει και πουθενά αλλού.

zagalisa.gr -Ιμάμ Αχμέτ (τεύχος 51, Μάρτιος 2011)

ΡΙΤΑ ΓΟΥΙΛΣΟΝ: ΜΙΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΜΑΚΑ!

 

 

.