2ο Φεστιβάλ – Γιορτή Κωνσταντινουπολιτών

29 Σεπτεμβρίου 2011

Στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο,1 & 2 Οκτωβρίου 2011, με δωρεάν είσοδο, δωρεάν λαχνούς και με πλούσια δώρα!

 Η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών, που αποτελεί τον ενωτικό φορέα των ανά τον κόσμο διασπαρμένων Σωματείων των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε για πρώτη φορά το «1ο Φεστιβάλ – Γιορτή Κωνσταντινουπολιτών» (2009) συγκεντρώνοντας περισσότερους από 4.000 επισκέπτες, διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ – Γιορτή Κωνσταντινουπολιτών με τον γενικό τίτλο «Πολίτες του Κόσμου».

Το 2ο Φεστιβάλ – Γιορτή Κωνσταντινουπολιτών θα διεξαχθεί το διήμερο 1 & 2 Οκτωβρίου 2011 στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, με δωρεάν είσοδο για την παρακολούθηση όλων ανεξαιρέτως των εκδηλώσεων και με διανομή δωρεάν λαχνών για πλήθος δώρων. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ (μεταξύ άλλων) περιλαμβάνουν:

(1) Ειδικό αφιέρωμα «Οικολογική δραστηριότητα Οικουμενικού Πατριαρχείου» υπό την Αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου

(2) Ολοήμερη έκθεση περιπτέρων των Κωνσταντινουπολίτικων Σωματείων – μελών της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙΟΜΚΩ).

(3) Αναπαράσταση της Βυζαντινής Κωνσταντινούπολης, προβολές ταινιών ντοκυμαντέρ και περιήγηση στην Αγία Σοφία με εικονική πραγματικότητα

(4) Δώδεκα διαφορετικές Εκθέσεις (Φωτογραφίας, Ζωγραφικής, Παραδοσιακών επαγγελμάτων, Αγιογραφίας, Κεντήματος, Κοσμημάτων, Παλαιών αντικειμένων, Οικιακών, Ελληνικής παιδείας κ.α)

 (5) Δεκαπέντε ομιλητές με μεγάλη ποικιλία εισηγήσεων / θεμάτων μεταξύ των οποίων και ο Ηλίας Μαμαλάκης, στην ενότητα «Πολίτικη Κουζίνα».

(6) Αθλητικές συναντήσεις στην μνήμη Μιχάλη Παγιώτη

(7) Θεατρικά δρώμενα μεταξύ των εκδηλώσεων

(8) Ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά

(9) Χορευτικά συγκροτήματα με Μουσική & Χορούς της Πόλης

(10) Κωνσταντινουπολίτικη βεγγέρα και Συναυλία με Μουσική των Ρωμηών Για να δείτε το τηλεοπτικό μήνυμα (trailer) του Φεστιβάλ, το οποίο είναι ευγενική προσφορά του Τάσου Μπουλμέτη

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής που συντονίζει την διοργάνωση του Φεστιβάλ είναι η Δρ Ελίζα Φερεκίδου

Πλήρες πρόγραμμα

 

.