Θα παρουσιάσουν το κούρεμα ως “θρίαμβο” για να φυγαδευτεί ο ΓΑΠ “αλώβητος”!

24 Οκτωβρίου 2011

Έχουν πάρει φωτιά τα χαλκεία της διαπλοκής για να φυγαδεύσουν τον ηγεμόνα!

Το σχέδιο είναι απλό: Θα παρουσιάσουν το κούρεμα του χρέους ως “θρίαμβο” του μεγάλου ηγέτη, που κατάφερε να μειώσει το χρέος της χώρας! Έτσι θα βρει την ευκαιρία να δώσει το δαχτυλίδι στον Βενιζέλο και αυτός να φύγει σαν κύριος αποφεύγοντας τα ελικόπτερα.

Το κούρεμα αναμένεται μεγάλο, πράγμα που θα ενεργοποιήσει τα CDS.

 Έτσι, κάποιος κακόπιστος θα έλεγε ότι όταν οι επιτήδειοι που πόνταραν στην χρεωκοπία της Ελλάδας πάνε ταμείο, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. 

Όσο για το κούρεμα; Τα παπαγαλάκια θα βγουν και θα πουν πως “θα το πληρώσουν οι κακοί οι τραπεζίτες”.

 -Μα έχετε δει έστω και έναν μέτοχο τράπεζας να πληρώνει για οτιδήποτε;

Είδατε κανέναν μέτοχο της Proton Bank να πληρώνει την σκανδαλώδη στήριξη της τράπεζας;

 Έχετε συνειδητοποιήσει ότι ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ για τα θαλασσοδάνεια της Proton;

 Αλλά ουδείς θα κληθεί να λογοδοτήσει;

 Έτσι ακριβώς, το κούρεμα θα το πληρώσουν “ιδιώτες”. Οι Έλληνες πολίτες δηλαδή.

 -Τα μεγαλολαμόγια ξεφορτώθηκαν τα Ελληνικά ομόλογα παίρνοντας τα λεφτά του μηχανισμού στήριξης, του ΔΝΤ δηλαδή, αλλά κράτησαν τα CDS!

Γύρισαν κοινώς τα ομόλογα που διέποντο από το Ελληνικό δίκαιο σε ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ από το ΔΝΤ, από τα οποία δεν θα κουρευτεί ούτε ΕΥΡΩ!

-Τα ασφαλιστικά ταμεία θα κλονιστούν από το κούρεμα, οδηγώντας την ήδη εξαθλιωμένη κατάσταση τους σε βάραθρο. Θέτοντας σε κίνδυνο το υστέρημα του Ελληνικού λαού, την πληρωμή συντάξεων και τις κοινωνικές παροχές.

-Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θεωρείται “Ιδιώτης”; Το ίδρυμα που διαχειρίζεται και ζει από τις αποταμιεύσεις του Ελληνικού λαού, θα ζημιωθεί ασύλληπτα από το “κούρεμα”. Είναι τυχαία λοιπόν η κατάρρευση της μετοχής του;

Ποιοί γνώριζαν για το κούρεμα και ξεφόρτωσαν όπως – όπως;

 Και τέλος, το CDS το οποίο πούλησε το ΤΤ, τώρα θα το καρπωθούν οι κερδοσκόποι “που γνώριζαν”, αλλά το ΤΤ συνεχίζει να κατέχει τεράστιο αριθμό ομολόγων!

Και η δικαιοσύνη ακόμα κάθεται και “ερευνά”!

 Μάλλον θα καταλήξει όταν οι υπεύθυνοι θα βρίσκονται σε υπεράκτιους παραδείσους.

– Τέλος, το κούρεμα θα είναι η απόλυτα εξευτελιστική πράξη για την αξιοπιστία της χώρας, εξοβελίζοντας την για πολλά χρόνια από τις αγορές.

Ναι, τις αγορές που δαιμονοποίησε ο ΓΑΠ, αλλά μας δάνειζαν με 135 spread. Την ίδια ώρα που είχε συμφωνήσει με τα υποκείμενα του ΔΝΤ!

 Άρα, η Ελλάδα θα χάσει την πρόσβαση παραμένοντας έρμαιο των τοκογλυφικών δανείων του ΔΝΤ, εξαρτημένο από την 7η, 8η, 25 δόση. Υποθηκεύοντας τις επόμενες γεννεές Ελλήνων.

 Οι ένοχοι λοιπόν αυτού του προμελετημένου εγκλήματος, πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά μέχρις ενός. Και καμμία κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχτεί κούρεμα του χρέους, Εάν πρώτα δεν κουρευτεί η οφειλή μας στο ΔΝΤ.

Αφού είστε παλικάρια και θέλετε κουρέματα, ξεκινήστε από την φαλάκρα του Στρος Καν. Επαγγελματίες οικονομικοί δολοφόνοι…

πηγή:/olympia 

 

Σύμφωνα με  απόρρητη έκθεση της τρόικας, ομολογεί την  αποτυχία:

Η Ελλάδα θα πτωχεύσει τους δανειστές της. Ζητά κούρεμα 50%-60%, ιδιωτικοποιήσεις €46 δισ. και ομόλογα χωρίς εγγυήσεις 

 Η Ελλάδα πάει σε αναδιάρθρωση χρέους, αυτό ειναι γεγονός.  Η απόφαση για haircut ήταν ειλλημένη από καιρό, αυτό που ήταν και παραμένει έως και αυτή τη στιγμή υπό συζήτηση είναι το ποιός θα πληρώσει το… μάρμαρο. Αυτά -μεταξύ άλλων- πιστοποιεί και η άπόρρητη έκθεση της τρόικας.

Σύμφωνα με την έκθεση η τρόικα προκρίνει σενάριο που προβλέπει να “κουρευτεί” μόνο το ομολογιακό χρέος και όχι τα δάνεια από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, προσπαθώντας να προλάβει νέα σύγκρουση στους κόλπους της ΕΕ και άρνηση της Γερμανίας να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου.

 Είναι χαρακτηριστικό, ότι η έκθεση αναφέρει, πως κι αν ακόμα γίνουν αυτά που προτείνονται, το χρέος θα παραμένει δυσθεώρητο και θα μειωθεί κάτω από 110% ως προς το ΑΕΠ το 2020, μόνο με πραγματικό κούρεμα 60% των κατόχων ομολόγων και με δανεισμό με φθηνά επιτόκια της Ελλάδας.

Και όλα αυτά με επιπλέον δάνειο που θα είναι κοντά στα 109 δις ευρώ, τα οποία αποφασίστηκαν τον Ιούλιο… Μάλιστα η τρόικα έχει σενάριο σύμφωνα με το οποίο προτείνεται να κουρευτούν τα ομόλογα (και όχι το χρέος σε ΕΚΤ, ΔΝΤ και ΕΕ), κατά 50%- 60% και να γίνει ανταλλαγή με νέα ομόλογα μειωμένης αξίας ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΗ, αλλά με επιτόκιο 6%… 

Τα ίδια πράγματα θα γίνουν και αλλού ,οι αντιδράσεις θα είναι πολύ σοβαρές,θα ξεσηκωθούν ακριβώς οι ίδιες αντιδράσεις και σε όλη την Ευρώπη…/πηγή:Κοπέρνικος Blog

.