“Την πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα, συγκινήθηκα με την καλοσύνη και την γενναιοδωρία του κόσμου..”

24 Οκτωβρίου 2011

Matt Elliott, μουσικός: Χαίρομαι πολύ όταν παίζω στην Ελλάδα, έχω ζήσει τόσες όμορφες εμπειρίες, τόσο στη σκηνή, όσο κι εκτός αυτήςΧαίρομαι που το Δ.Ν.Τ. διάλεξε την Ελλάδα για το πείραμά του γιατί πιστεύω βαθιά ότι αυτήν την στιγμή μόνο οι Έλληνες από όλη την Ευρώπη έχουν τα κότσια να αντιπαρατεθούν μαζί τους –κι αυτό είναι που βάζει την Ελλάδα μπροστά από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Είναι τρομερά σημαντικό τώρα οι άνθρωποι να μην λυγίσουν και να πουν στο Δ.Ν.Τ., χωρίς περιττές ευγένειες, να πάει να γαμηθεί –και ακόμη περισσότερο να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έχουν κλέψει.

Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις λίγες χώρες που μπορεί να το κάνει. Δυστυχώς, δεν θα είναι εύκολη η μάχη, ελλοχεύει ίσως κι ο κίνδυνος ενός ακόμα εμφυλίου.

 Όμως είναι σημαντικό για όλους μας να στείλουμε το μήνυμα στις κυβερνήσεις μας, ότι αρκετά ως εδώ. Ευτυχώς κάτι τέτοιο αρχίζει να συμβαίνει τώρα στην Ευρώπη.

Πρέπει ίσως να δείτε το παράδειγμα της Ισλανδίας, η οποία διέγραψε το χρέος της και ήταν αυτό ακριβώς που βοήθησε την χώρα να σύρει τον εαυτό της μακριά από το χειρότερο. Αλλά φυσικά κανένας δεν μιλάει για την Ισλανδία, γιατί εκεί ξεφορτώθηκαν τους τραπεζίτες και τους πολιτικούς που ήταν υπεύθυνοι για την κατάσταση. Αυτό όμως είναι αναγκαίο βήμα.

Για παράδειγμα, αν οι βουλευτές έχουν πιαστεί να κλέβουν τον λαό, θα πρέπει να φύγουν. Από όσους τραπεζίτες και επενδυτές είναι υπεύθυνοι για αυτό το χάος, θα πρέπει να τους αφαιρεθούν τα περιουσιακά στοιχεία.

Αλλά τα πράγματα θα φθάσουν σε ένα σημείο, όπου –όπως είδα γραμμένο κάπου– είτε θα φύγουν με ελικόπτερο είτε με νεκροφόρα. Γιατί όταν ο κόσμος θα αρχίσει να πεινάει, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ άγρια.

 Πάντοτε έλεγα πως την επανάσταση δεν θα την αρχίσουν άνθρωποι σαν κι εμένα. Θα ξέρω ότι συμβαίνει επανάσταση όταν βγουν στον δρόμο οι αδελφές μου, γιατί τότε θα έχουμε φθάσει στο σημείο απ’ όπου δεν θα υπάρχει επιστροφή.

 Όταν η πλειοψηφία του λαού εξεγερθεί, δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος για αυτούς να κερδίσουν:

θα είναι η δημοκρατία στην αμεσότερη μορφή της.

πηγή:avopolis

 

.