ΕΡΤ Α.Ε.:Απογραφή όλων των κινητών και ακινήτων των καταργούμενων νομικών προσώπων (Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο και ΙΟΜ), ανανέωση σύμβασης εργασίας Ειδικού Συμβούλου στην ΕΡΤ3 και εγκρίσεις εκπομπών.

29 Δεκεμβρίου 2011

Κατά τη Συνεδρίαση της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου 2011 ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

 1. Ενέκρινε τη μίσθωση 56 ξένων ταινιών για τις ζώνες υψηλής τηλεθέασης.

 Πρόκειται για πολύ γνωστές κινηματογραφικές παραγωγές, μεταξύ των οποίων και πολλές πρώτης τηλεοπτικής μετάδοσης.

2. Ενέκρινε τη μίσθωση 64,5 ωρών προγράμματος (ντοκιμαντέρ) από το ARTE France και το ARTE GEIE.

3. Ενέκρινε τη μίσθωση 14 ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους, πολλές από τις οποίες έχουν λάβει σημαντικές διακρίσεις. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται και οι ταινίες.. Attenberg, Εργένης, Λευτέρης Δημακόπουλος, Στρέλλα, Τα παιδιά της Χελιδόνας, Η τιμή της αγάπης, Black Out κ.α.

 4. Ενέκρινε τη μίσθωση 18 ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι ταινίες Νύφες, Χορωδία του Χαρίτωνα, Τα πέτρινα χρόνια, Ελευθέριος Βενιζέλος, Ξαφνικός Έρωτας, Παραγγελιά, Βαρύ Πεπόνι, Από την άκρη της πόλης κ.α.

5. Ενέκρινε τη μίσθωση 20 ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι ταινίες Ένας ήσυχος θάνατος, Καρκαλού, Αντίο Βερολίνο, Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα, Γλυκιά συμμορία, Φόνισσα κ.α.

6. Ενέκρινε τη μίσθωση 20 ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

 7. Ενέκρινε την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 1018/9.11.11, Θ.16ο Α.Δ.Σ. σχετικά με την ανάθεση της εκτέλεσης παραγωγής της τηλεοπτικής εκπομπής ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, όσον αφορά στην αναπροσαρμογή του χρόνου διάρκειας κάθε εκπομπής και την επανεξέταση του προϋπολογισμού (διατηρουμένου σταθερού του κόστους ανά επεισόδιο) σε ορισμένους κωδικούς του.

8. Ενέκρινε την ανανέωση για ένα έτος της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου ειδικού συμβούλου της ΕΡΤ3.

9. Ενέκρινε την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 1020/28.11.11, Θ. 11ο Α.Δ.Σ. ως προς τον εκτελεστή παραγωγό της σειράς εκπομπών με τίτλο CAROUSEL. Την παραγωγή αναλαμβάνει η εταιρεία BLONDE A.E, λόγω αδυναμίας εκτέλεσης της παραγωγής από την εταιρεία CIRCUS PRODUCTIONS, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά.

10. Ενέκρινε τη χρηματοδότηση της παραγωγής έξι (6) ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους (μέσω του 1,5%). Πρόκειται για τις ταινίες Ο εχθρός μου του Γ. Τσεμπερόπουλου, Εσπερινή συμφωνία του Χ. Βούπουρα, Το τανγκό των Χριστουγέννων του Ν. Κουτελιδάκη, Άλπεις του Γ. Λάνθιμου, Η άλλη θάλασσα του Θ. Αγγελόπουλου και Αμνηστία του Μ. Αλιμάνι.

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ συζήτησαν ακόμα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά την υπ’ αριθμ. 1023 συνεδρίαση του Δ.Σ. και για την άσκηση αγωγής και ενδίκων μέσων εκ μέρους της ΕΡΤ σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

 Επίσης, τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν για την με αρ. 23048 κοινή απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2788) της κατάργησης του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου και του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων ως αυτοτελών νομικών προσώπων, που περιέρχονται στην κυριότητα και στην αποκλειστική χρήση και διαχείριση της ΕΡΤ Α.Ε.

Τέλος, εξουσιόδοτησε τον Γ.Δ.Δ.Ο.Υ. κ. Ευ. Λουριδά να συγκροτήσει Επιτροπή Απογραφής όλων των κινητών και ακινήτων των καταργούμενων νομικών προσώπων.

radiotvlink.

.