Η απόλυτη συναυλία διαμαρτυρίας πάνω στις εκλογές

29 Ιανουαρίου 2012

Οι σπουδαίοι Shearwater  έρχονται 1η φορά στην Ελλάδα!

Ακόμα: Η απόλυτη συναυλία διαμαρτυρίας   πάνω στις εκλογές με τους θρυλικούς THE MOB!

 Ένας Fugazi ανάμεσά μας [Joe Lally full band].

Ισώς το σημαντικότερο & πλέον ανερχόμενο νέο Post -Rock σχήμα της ευρώπης έρχεται 1η φορά στην  post-rock

Her Name is Calla [London, UK] + GoodLuckWithTheBombs + we.own.the.sky

 Βέροι Εγγλέζοι, αναδύθηκαν με την ανατολή της νέας χιλιετίας από τη πάχνη του Leicester, του Leeds και του York για να αγκαλιάσουν με έναν τρόπο άκρως προσωπικό το Post-Rock.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους The Heritage (2008) περιείχε έξι συνθέσεις με διάρκεια πλέον των 50 λεπτών κι έκανε αίσθηση.

 Η περίφημη Γερμανική ετικέτα Denovali πρόλαβε και τους ενέταξε στις τάξεις της ένα χρόνο αργότερα, επανεκδίδοντας την πρώτη τους μεγάλη κυκλοφορία σε βινίλιο.

Το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο The Quiet Lamb, 12 συνθέσεις και διάρκεια 75 λεπτά απέσπασε διθυραμβικές κριτικές με το NME να του δίνει 8/10 αναφέροντας χαρακτηριστικά: “massive, pastorally apocalyptic music”.

 Το EP Maw σε 300 αριθμημένες κόπιες βινυλίου αποτελεί την ολοκαίνουρια κυκλοφορία τους και σκοτώνει.

Η άκρως ενδιαφέρουσα δισκογραφία τους περιλαμβάνει ακόμα 2 EPs (Live at Denovali Swingfest-2010 και Long Grass σε περιοριμένες κόπιες-2010), ένα DVD/CD (A Blood Promise-2009), ένα 12ιντσο split με τους Maybeshewill (2008), 4 singles (A Moment of Clarity-2007, Condor and River-2007, Hideous Box-2006 και The White and the Skin-2005) και 3 συλλεκτικά demos.

 Οι Her Name Is Calla θεωρούνται ίσως το σπουδαιότερο νέο Post-Rock σχήμα της Ευρώπης και οι πλέον ικανοί να προσδώσουν μια νέα διάσταση στο συγκεκριμένο μουσικό ιδίωμα. Έρχονται 1η φορά στην Ελλάδα για μία και μοναδική πολυαναμενόμενη συναυλία στην Αθήνα ακριβώς τη στιγμή που πρέπει.

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στο Six D.O.G.S. θα αποδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τον χαρακτηρισμό του Drowned in Sound για την αφεντιά τους ως “one of the most daring, unconventional bands the UK has to offer”.

Τη βραδιά ανοίγουν ιδανικά δύο εγχώρια σχήματα.

Οι τριμελείς GoodLuck With TheBombs, ταμένοι στα ινστρουμένταλς του post-rock/metal που απελευθερώνουν ένταση και σασπένς, αναμένεται να αποδείξουν πως δίκαια θεωρούνται μία από τις καλύτερες εγχώριες μπάντες του είδους.

Θα παρουσιάσουν υλικό από το ολοκαίνουριο ντεμπούτο άλμπουμ τους From Inertia που μόλις κυκλοφόρησε για λογαριασμό της ετικέτας B Minor.

 Πρώτοι επί σκηνής οι εκρηκτικοί we.own.the.sky. που αποτελούν ότι πιο φρέσκο και καυτό στις φλέβες της εγχώριας post-rock σκηνής, καθώς το τελευταίο χρόνο έχουν δίκαια κερδίσει το κοινό του είδους.

 Το πρώτο ντέμο τους είναι ήδη έτοιμο, ενώ οι ετοιμασίες για την ηχογράφηση της πρώτης επίσημης κυκλοφορίας τους είναι ήδη σε εξέλιξη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

 SIX D.O.G.S.

(Αβραμιώτου 6-8, Κέντρο Αθηνών, Μοναστηράκι)

 τηλ.: 210-3210510

.