Παρατράπεζες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

19 Ιανουαρίου 2012

Τρεις παρατράπεζες λειτουργούν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και σε δύο ιδιωτικές μεγαλο- κλινικές στην περιοχή του αεροδρομίου και στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής της Θεσσαλονίκης.

Το χρήμα ρέει άφθονο από το Κατάρ, σε κολλαριστά των 500 Ευρώ μέσω του ανθρωπιστικού διαύλου που άνοιξε από τον περασμένο Μάρτιο για την περίθαλψη τραυματιών της εμφύλιας σύγκρουσης στη Λιβύη, προκειμένου να νοσηλευθούν δωρεάν σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, συνολικά 2.309 άτομα, στην  Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο, βάσει της συμφωνίας της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου με το ΝΑΤΟ και σχετική πρόνοια της Συνθήκης Σένγκεν( οι τραυματίες και οι συνοδοί ορισμένων εξ αυτών  που έφθαναν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» χωρίς την απαιτούμενη βίζα,με ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, τους εχορηγείτο προσωρινή βίζα και  ίσχυε μέχρι να ολοκληρωθεί η νοσηλεία τους)

Τα ατσαλάκωτα χαρτονομισμάτα των 500 Ευρώ ,έρχονται σε βαλίτσες από το Κατάρ, τα οποία μοιράζονται στους Λίβυους ασθενείς ως χαρτζιλίκι για τα έξοδα τους. Όμως πέρα του ότι οι Λίβυοι δεν γνωρίζουν την αξία του Ευρώ, με τα πεντακοσάρικα δεν μπορούν να ψωνίσουν τρόφιμα, τσιγάρα, καφέ, κτλπ, κανείς δεν τους τα χαλά.

Έτσι λοιπόν ανέλαβαν οι γιατροί του Δημοσίου Νοσοκομείου και των δύο ιδιωτικών κλινικών και έστησαν 3 παρατράπεζες για να χαλούν τα 500 Ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 και 100 Ευρώ, φυσικά με το αζημίωτο.

 Από τα 500 Ευρώ κρατούν τα 150 και ο Λίβυος ασθενής που δεν γνωρίζει την αξία του Ευρώ παίρνει στο χέρι 350 Ευρώ.

Από την αξία του νομίσματος πέρα από τις παρατράπεζες που έστησαν οι παραπάνω γιατροί επωφελούνται και άλλοι.

 Για παράδειγμα ένα σερβιτόρος τσέπωσε 97 Ευρώ για έναν καφέ που ήπιε ο Λίβυος ασθενής, στο καφέ δίπλα από την κλινική στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, καθώς όταν σερβιρίστηκε πλήρωσε με 100 Ευρώ, ρωτώντας τον σερβιτόρο εάν φτάνουν τα λεφτά για τον λογαριασμό. “ Ok, ok ..”του είπε μέσα στην τρελή χαρά κοροϊδευτικά του ξένου ανθρώπου.

Μιλάμε για ένα ξέφρενο πάρτι, κερδοσκοπικό αλισβερίσι μέσω Κατάρ – Λιβύων, του Ελληνικού κράτους,των γιατρών, φυσιοθεραπευτών, και ειδική του μασάζ  με λεία εκατομμύρια Ευρώ.

Αυτές είναι οι παράπλευρες απώλειες και τα λάφυρα από κάθε καλοστημένο πόλεμο για τις πετρελαιοπηγές σήμερα της Λιβύης, αύριο της Ελλάδος και ούτω καθ΄ εξής.

.