Φίμωσαν το χιούμορ του Χάρρυ Κλυνν

30 Ιανουαρίου 2012

moro.jpgΜε την νέα τάξη πραγμάτων κάποιοι δεν θέλουν ούτε χιούμορ να έχει ο Ελληνικός λαός και να σατιρίζει τα κακώς κείμενα.

 Έτσι λοιπόν, αποφάσισαν να κλειδώσουν προσωρινά την σελίδα του καλλιτέχνη Χάρρυ Κλυνν στο facebook, λόγω προσβολής του έθνους και της σιδηράς κυρίας της Γερμανό – Ευρώπης, Άγγελα Μέρκελ.

Ο Χάρρυ Κλυνν, σε πρόσφατο κείμενο του πρόσθεσε και μια φωτογραφία με την κυρία Μέρκελ να κρατά στο χέρι ένα τριαντάφυλλο και στο μπράτσο της το περιβραχιόνιο με την σβάστικα, αγκυλωτός σταυρός που χρησιμοποίησε ως σήμα κατατεθέν ο Χίτλερ στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Ωστόσο , για την ιστορία , στο δυτικό κόσμο το σύμβολο αγκυλωτός σταυρός γνώρισε μια αναβίωση μετά από τις αρχαιολογικές ανασκαφές του Σλήμαν στα τέλη του 19ου αιώνα, ο οποίος ανακάλυψε το σύμβολο στην περιοχή της αρχαίας Τροίας

Τον συνέδεσε με τις παρόμοιες μορφές που βρέθηκαν στα αρχαία δοχεία στη Γερμανία, και θεωρητικολόγησε ότι ο αγκυλωτός σταυρός ήταν ένα “σημαντικό θρησκευτικό σύμβολο των μακρινών προγόνων μας”, από τους Ινδο-άρειους, τους Χετταίους, τους Κέλτες και τους Έλληνες.

Είχε χρησιμοποιηθεί ακόμα και από διάφορους εγγενείς Αμερικανικούς πολιτισμούς.

Μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, χρησιμοποιήθηκε ευρέως παγκοσμίως και θεωρήθηκε ως σύμβολο καλής τύχης και επιτυχίας

Μετά από την υιοθέτησή του από τους ναζί του Χίτλερ, ο αγκυλωτός σταυρός έχει συνδεθεί με το φασισμό, το ρατσισμό, τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, και το ολοκαύτωμα.

Έχουν βρεθεί πάρα πολλά δείγματα χρήσης της σβάστικας σε αντικείμενα Αρχαίας Ελληνο-ρωμαϊκής τέχνης, όπως σε ρούχα, αγκράφες, πανοπλίες, αγγεία, αλλά και σε ακολουθίες Μαιάνδρων.

Στους αρχαίους Έλληνες το σύμβολο ήταν πιο γνωστό ως Γαμμάδιον

 Εν πάσει περιπτώσει, αυτό φαίνεται δεν άρεσε σε κάποιους κουκουλοφόρους – παρακρατικούς, δούλους όλων των κυβερνήσεων, οι οποίοι έκαναν αναφορά στο FBI των ΗΠΑ και το οποίο με την σειρά του έδωσε εντολή στους διαχειριστές του εν λόγω κοινωνικού ιστού να κλείσει την σελίδα προσωρινά του καλλιτέχνη Χάρρυ Κλυνν.

 Μια φίμωση της ελεύθερης σκέψης και γραφής που μας πάει 60 χρόνια πίσω, στην πολιτική, στα έργα και της ημέρες της Γερμανικής κατοχής του ΄ 41 στην Ελλάδα , όπου φορώντας κουκούλες οι προδότες για να μην αναγνωριστούν τα πρόσωπα τους, κάρφωναν τους πατριώτες στα Χιτλερικά στρατεύματα.

Το ίδιο ακριβώς σενάριο παίζεται και σήμερα στα σκοτεινά χρόνια που έχουμε να διανύσουμε, σύμφωνα με τις επιταγές της νέας τάξης πραγμάτων.

Το Ελληνικό Φαινόμενο και ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης, εκφράζουν έντονα την δυσαρέσκεια και διαμαρτύρονται για την φίμωση της ελεύθερης έκφρασης, των ιδεών σε μια δημοκρατική χώρα όπως είναι η Ελλάδα.

Εύλογα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από τα παραπάνω απαράδεκτα γεγονότα, τι άλλο να περιμένουμε;;;, Ποιες άλλες πρακτικές μας ετοιμάζουν οι παγκοσμιοποιητές, νεοταξικοί;;

Μήπως στοχεύουν στο να ρίξουν την δημοκρατία και να επέλθει πάλι η δουλεία;;

Σοοοουτ…, μην μας ακούσουν και τους μπουν τέτοιες ιδέες στο κεφάλι τους, αλίμονο μας!!!!!

 

* Αγκυλωτός σταυρός

 Βιβλιογραφία και φώτο προέλευσης

από το wikimedia.org

 

.