Το ακριβό πανέρι στα μπουζούκια

29 Φεβρουαρίου 2012

Κάποιοι πουλούν τα γαρύφαλλα για χρυσάφι, ενώ έχει πέσει η τιμή του πανεριού, λόγω του ότι δεν υπάρχει ζήτηση.

Σε γνωστό Αθηναϊκό μπουζουκομάγαζο, επί Συγγρού το πανέρι δεν έχει σταθερή τιμή, ανάλογο με το πρόσωπο θα πουληθεί έως και 8 Ευρώ.

Αυτό έπαθε και ένας μερακλής Θεσσαλονικιός έμπορος στον κλάδο της ένδυσης όταν κατέβηκε στην Αθήνα για δουλειά, συνδυάζοντας συγχρόνως και την διασκέδαση του, επιλέγοντας το εν λόγω νυχτερινό κέντρο της Συγγρού.

Είναι δε πελάτης σε πολλά κέντρα για χοντρή χαρτούρα. Με το πρόγραμμα ήλθε στο τσακίρ κέφι και άρχισε να πετάει δεκάδες δίσκους γαρύφαλλα στους πρωτοκλασάτους του προγράμματος. Όταν είχε φτάσει στους 500 δίσκους, τον πλησίασε ο μετρ και σκύβοντας πάνω από το αυτί του Θεσσαλονικιού επιχειρηματία του ζήτησε να πληρώσει τα λουλούδια προς 8 Ευρώ τον δίσκο, και όχι προς 3 Ευρώ όσο πληρώνει στα κέντρα της Θεσσαλονίκης, κάτι που το γνώριζε πολύ καλά  και ο εν λόγω μετρ του μαγαζιού .Παρ΄ όλα αυτά, επέμενε στα 8 Ευρώ τον δίσκο.

Ο Θεσσαλονικιός έμπορος έγινε έξω φρενών, ωστόσο πλήρωσε επί τόπου τους 500 δίσκους επί 8 Ευρώ, σύνολο 4.000 Ευρώ, συν 130 Ευρώ την φιάλη χωρίς καμιά έκπτωση.

Το συγκεκριμένο μαγαζί τις περισσότερες φορές πουλάει την φιάλη στους φοιτητές και φίλους προς 50 Ευρώ, τα δε λουλούδια ανάλογα με τον πελάτη τα χρεώνει με διάφορες τιμές, με ανώτερο και σπανιότερο τα 8 Ευρώ, όπως πλήρωσε και ο Θεσσαλονικιός, ο οποίος το θεώρησε προσβολή, το να μην του κάνουν ούτε ένα σεντς έκπτωση.

Σαν να του έλεγε ο μετρ, ότι εδώ είναι Αθήνα, όχι Θεσσαλονίκη, όπου είναι τα πάντα τζάμπα.

Οι επιχειρηματίες του εν λόγω μπουζουκομάγαζου κάποτε θα πρέπει να βάλουν μια τάξη στην επιχείρηση τους, ώστε  ένας εργαζόμενος σαν τον μετρ να μην κάνει λαμπόγυαλο όλο το μαγαζί, διώχνοντας τέτοιους πελάτες σαν τον Θεσσαλονικιό έμπορο, ο οποίος αν δεν του έκοβε την φόρα ο άσπλαχνος μετρ θα συνέχιζε να κάνει και άλλες καταστάσεις, προς όφελος της επιχείρησης και των εργαζομένων.

Ενώ τώρα, μετά από το γεγονός αυτό δεν θέλει ούτε από την περιοχή να περάσει ξανά, πόσο μάλλον και να τους αφήσει και χοντρή χαρτούρα , όπως συνηθίζει!!!

Αυτά είναι ασυγχώρητα λάθη στις δύσκολες εποχές που περνά η διασκέδαση.

.