Ο βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας και ο οικονομολόγος Παναγιώτης Αποστόλου

28 Μαρτίου 2012

Στο ψηφιακό ραδιόφωνο elliniko-fenomeno.com και τον δημοσιογράφο Νίκο Βάνη , μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας , στο Νομό της Καστοριάς, και ο οικονομολόγος Παναγιώτης Αποστόλου, για το θέμα  των τριών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών σε στρατόπεδα σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας σύμφώνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ.Τζηκαλάγιας,  σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν η κατασκηνώση στην  ιστορική κοινότητα  Βογατσικό- Καστοριάς γίνει ένα από τα  κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών, μια και είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του, και εξελέγει βουλευτής Καστοριάς με την ΝΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

“αυτό είναι ένα πυροτέχνημα του κυρίου Μ. Χρυσοχοΐδη. Εάν γίνουν στην Ελλάδα 30 κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών, θα δεχθούν μόνο 30.000, ένας αριθμός πολύ μικρός εν συγκρίσει με το 1.500.000 λαθρομετανάστες που έχει η Αθήνα, άρα τα κέντρα αυτά δεν σώζουν την κατάσταση…

Ο Βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, αναφέρθηκε ακόμα σε πολλά άλλα θέματα.

Ο οικονομολόγος Παναγιώτης Αποστόλου,αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, επισήμανε ότι:

“ Είναι προεκλογικό πυροτέχνημα. Το πρόβλημα ξεκινά από την συνθήκη του Δουβλίνου 2 που υπέγραψαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η οποία αναφέρει ότι “οι λαθρομετανάστες μεταφέρονται στην πρώτη χώρα στην οποία πρώτα μπήκαν στην Ευρώπη. Εάν θέλουμε να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνου 2”.

Όσον δε αφορά την δήλωση του κυρίου Χρυσοχοΐδη, ότι θα μας διώξουν από την συνθήκη Σέγκεν, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι “ αυτό δεν γίνεται, είναι ένα πυροτέχνημα που όποιος το ακούει μόνο γέλια προκαλεί”.

Περισσότερα από  την συνέντευξη του  βουλευτή Ζήσης Τζηκαλάγιας και του οικονομολόγου Παναγιώτη Αποστόλου σύντομα θα μπορείτε να διαβάσετε από την απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr

.