Καλλικράτης : Πρώτος παραγωγικός είναι ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

28 Μαρτίου 2012

Με την χρηματοδότηση των τεχνικών έργων και όχι μόνο, μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αλλά και ΘΗΣΕΑ, ο Δήμος Κορδελιού – Εύοσμου προχωρεί σε αναγκαία έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης σε οδούς, πάρκα και βασικά έργα υποδομών.

Μεταξύ άλλων: Η ανάπλαση επί της οδού Μοναστηρίου, η δεύτερη φάση του Πολυλειτουργικού Κέντρου – Θεάτρου, (Μοναστηρίου) που αφορά στην πλήρη αποπεράτωση του εσωτερικού χώρου – του εξοπλισμού (οπτικοακουστικά συστήματα, μηχανισμούς σκηνής, καμαρίνια, λεβητοστάσια, φουαγέ, αίθουσες προβολών θερινού κινηματογράφου, πινακίδες κ.λ.π) καθώς και την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

Με την αποπεράτωση του Κλειστού Δημοτικού Θεάτρου χωρητικότητας 320 θέσεων, και του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου, ο Δήμος αποκτά μια σύγχρονη Πολιτιστική στέγη η οποία εκτός από θεατρικές παραστάσεις θα φιλοξενεί και θα προβάλλει την όλη πολιτιστική δημιουργία του τόπου.

Στα σχέδια του είναι να πραγματοποιήσει και ένα διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη διαμόρφωσης χώρων σε δημοτικά κτίρια για την λειτουργία νέων παιδικών σταθμών,  μελέτη για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε δημοτικά κτίρια και κτίρια εκπαίδευσης, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκεται η διαμόρφωση χώρου για φιλοξενία αδέσποτων ζώων

Στα επόμενα έργα, ολοκληρώνεται από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ η μελέτη ανισόπεδων κόμβων στην περιφερειακή οδό που Θα περιλαμβάνει πεζογέφυρες και αγωγό όμβριων, αλλά και η μελέτη της ενιαίας δημοτικής συγκοινωνίας.

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με στόχο να συμβάλει στην ψυχοκοινωνική στήριξη και συμπαράσταση των θυμάτων που υπέστησαν ενδοοικογενειακή βία, δημιουργεί ΞΕΝΩΝΑ για τις κακοποιημένες γυναίκες – θύματα βίας και κακοποίησης των παιδιών τους.Ο Δήμος βοηθάει ακόμα, στην συλλογή τροφίμων και φαρμάκων, τα οποία παραδίδει στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Το κοινωνικό παντοπωλείο θα είναι έτοιμο σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, απ΄ όπου  θα μοιράζοντας τρόφιμα σε ευπαθείς ομάδες πολιτών.

Από το  τεράστιο πιστωτικό άνοιγμα ύψος πάνω από 35 εκατομμύρια Ευρώ, που άφησε πίσω της, η προηγούμενη Δημοτική αρχή Χατζηβρέττα, κυρίως στους  πιστωτές και τους απλήρωτους εργαζόμενους οι οποίοι πρόσφατα πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους, από την νέα Δημοτική διοίκηση με επικεφαλής τον Δήμαρχο Στάθη Λαφαζανίδη.

Όσο δε αφορά το υπόλοιπο χρέος  πρός στους πιστωτές του Καλλικρατικού Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, θα πληρωθεί σταδιακά.

Τέλος, ενόψει των ημερών του Πάσχα και επιθυμώντας να κάνει πιο χαρούμενες και πιο αξιοπρεπείς τις γιορτινές αυτές ημέρες για τους δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, χορηγεί διατακτικές επιταγές σε άπορες οικογένειες του Δήμου

Αναμφίβολα από τον Δήμο Κορδελιού – Εύοσμου που βρίσκεται σε πλήρη δραστηριότητα εν συγκρίσει με άλλους Δήμους της μείζονος περιφέρειας της Θεσσαλονίκης, έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.

.