Την τελευταία στιγμή ετοιμάζονται τα στρατόπεδα για την υποδοχή λαθρομεταναστών

28 Μαρτίου 2012

 Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει χωρίς τον ξενοδόχο και με απόλυτη προχειρότητα, δηλαδή τις τοπικές κοινωνίες, να φιλοξενήσει σε άδεια στρατόπεδα, ακόμα και σε κατασκηνώσεις της περιφέρειας τους λαθρομετανάστες, αλλιώς θα προχωρήσει στη χωροθέτηση με νόμο πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με το τελεσίγραφο του υπούργου κ.Χρυσοχοΐδης

Στο νομό Καστοριάς και ειδικά στο Καλλικρατικό Δήμο Ορεστίδος στον οποίον υπάγεται το ιστορική  κοινότητα Βογατσικού, υπάρχουν πληροφορίες ότι στις παιδικές κατασκηνώσεις του χωριού, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σκέπτεται να εγκαταστήσει Πακιστανούς, ύστερα από την σκούπα που γίνεται από πλευράς της Αστυνομίας στην Αθήνα.

Σε κάθε στρατόπεδο οι 1000 λαθρομετανάστες θα προέρχονται μόνο από μία χώρα, δηλαδή κάθε στρατόπεδο θα φιλοξενεί λαθρομετανάστες διαφορετικών χωρών, ενώ τα κονδύλια των 250 εκ. ευρώ, θα καλύπτονται από την Ευρωπαϊκή ‘Ένωση.

Όσο αφορά για αυτά που δήλωσε ο  κύριος Χρυσοχοΐδης, βάζοντας το δίλλημα ότι “σε ένα χρόνο εάν δεν κάνουμε τίποτα με το θέμα της λαθρομετανάστευσης, θα μας διώξουν από την συνθήκη Σέγκεν”, αυτός είναι καθαρός εκβιασμός, που χρησιμοποιούν οι Έλληνες πολιτικοί , για να εκβιάσουν τους πολίτες της χώρας, μοιάζει δε με το ίδιο δίλλημα που χρησιμοποιούν κατά κόρον τελευταία ότι “θα φύγουμε από το Ευρώ”.

Η συνθήκη Σέγκεν δεν προβλέπει την αποχώρηση ενός μέλος της, για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει πρώτα να υπάρξει πλειοψηφία, επομένως  ο εκβιασμός αυτός δεν ισχύει.

Τώρα όσον αφορά τους κατοίκους του Βογατσικού και του όμορου Δήμου είναι ανάστατοι, και δεν θα επιτρέψουν να γίνει άλλο ένα στρατόπεδο, όπως παλαιότερα είχε γίνει με τους Αλβανούς λαθρομετανάστες οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην κατασκοίνωση, και είχαν ρημάξει τον τόπο.

Ωστόσο, κανένα αναπτυξιακό έργο δεν είχε γίνει ποτέ στην περιοχή, κυρίως όμως κανένα όφελος δεν είδαν οι κάτοικοι παρά τα όσα Ευρωπαϊκά κονδύλια διατέθηκαν για το σκοπό αυτό. Την ίδια ώρα, λίγα μόλις χιλιόμετρα  από το Βογατσικό, άλλο ένα στρατόπεδο ετοιμάζεται να δεχθεί λαθρομετανάστες στην Νεάπολη Κοζάνης.

Αυτός ο εκβιασμός δεν θα περάσει.

.