Από το Καστελόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα

24 Απριλίου 2012

στις 11 Μαϊου, η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» θα περάσει από το ΚαστελόριζοΚαι πώς η αντίδραση και καταγγελία του Π.Καμμένου, προκάλεσε την αλλαγή της απόφασης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την πορεία-διαδρομή  της Ολυμπιακής φλόγας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» θα περάσει στις 11 Μαιου, από το Καστελόριζο, ύστερα από απόφαση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).  Λαμπαδηδρόμος στο ακριτικό νησί, θα είναι συμβολικά ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει στις 10 Μαϊου στην Αρχαία Ολυμπία και την επόμενη μέρα, η Φλόγα θα ταξιδέψει στην Κρήτη, απ’ όπου και θα κατευθυνθεί στο πιο δυτικό σημείο της ελληνικής επικράτειας, το Καστελόριζο.

Το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους θα συνεχιστεί κανονικά όπως έχει εξαγγελθεί από την ΕΟΕ και στις 17 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα γίνει η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012»./ΕΡΤ
Eπιτυχία του Π.Καμμένου για την  Ολυμπιακή Φλόγα που  θα ταξιδέψει τελικά στο Καστελόριζο!

Μια σημαντική επιτυχία κατέγραψε ο Π.Καμμένος πριν καν γίνουν οι εκλογές: Απέτρεψε την εξαίρεση Καστελλόριζου-Ρόδου-Δωδεκανήσων από την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας!

Συγκεκριμένα η ΕΟΕ απαντώντας στον Π.Καμμένο είχε επικαλεστεί ότι η πρόταση για να φτάσει η Φλόγα στη Ρόδο και στο Καστελόριζο δεν υποβλήθηκε έγκαιρα και ότι: «ήταν αδύνατον να αλλάξει το ήδη από καιρό διαμορφωμένο πρόγραμμα και να γίνει οποιαδήποτε αλλαγή της πορείας» ενώ έκανε λόγο για «μικροπολιτικά παιχνίδια»!

Η αντίδραση και καταγγελία του Π.Καμμένου, προκάλεσε την αλλαγή της απόφασης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπήςκαι έτσι η διαδρομή της Ολυμπιακής φλόγας θα περάσει από το ακριτικό Καστελόριζο που αρχικά δεν είχε συμπεριληφθεί στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία.

Η Φλόγα θα ταξιδέψει στο Καστελόριζο πιθανότατα με στρατιωτικό αεροπλάνο

Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει στις 10 Μαϊου στην Αρχαία Ολυμπία και την επόμενη μέρα η Φλόγα θα ταξιδέψει στην Κρήτη, απ’ όπου και θα κατευθυνθεί στο πιο ανατολικό σημείο της ελληνικής επικράτειας, το Καστελόριζο/ defencenet

.