Βάσει της τελευταίας διοικητικής απόφασης, τα κόμματα επιχορηγούνται με 8.000.000 Ευρώ για τις εκλογές της 6ης Μαΐου

26 Απριλίου 2012

Με λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων ,εδόθη και  άλλο  χρηματικό ποσό  8.000.000 Ευρώ , στα κόμματα , αυτήν την φορά από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιανίτση , για την προεκλογική εκστρατεία , επιπλέον,  δεν θα μπορεί να κατάσχονται, βάσει αποφάσεως του Υπουργού .

.Ωστόσο, για τις  τοπικές του ΠΑΣΟΚ που χρωστούν  πολλά ενοίκια ,  έχουν δε, βγει και δικαστικές αποφάσεις ,υπέρ  των  ιδιοκτήτων ακινήτων  να κατασχέσουν τα συγκεκριμένα χρήματα, εντούτοις, μ΄αυτήν την απόφαση του υπουργού δεν θα μπορούν να εκτελέσουν την δικαστική διαταγή, κάτι που  ισχύει και για την ΝΔ, λες και είναι με καθεστώς Νομικού Δικαίου.

Όμως τα κόμματα δεν είναι πρόσωπα Νομικού Δικαίου, είναι Σύσταση Πολιτών , οπότε  δεν ισχύει για την Ένωση Προσώπων , όπως είναι τα κόμματα, να μείνουν τα χρήματα  ακατάσχετα.

Είναι ευθεία παραβίαση της αρχής της ισότητας στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτελέσεως, άρα, η συγκεκριμένη απόφαση (περί ακατάσχετα  χρήματα  των κομμάτων )του Υπουργού  Εσωτερικών είναι αντισυνταγματική.

Ο άριστος νομικός Στάθης Τσομίδης όπως μας δήλωσε θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο για την αντισυνταγματικότητα αυτής της απόφασης

Για την επιχορήγηση των κομμάτων , είναι χαρακτηριστικό   το πρόσφατο άρθρο   της Γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt σχολιάζοντας ότι:  “Τα δύο μεγάλα ελληνικά κόμματα, ΠαΣοΚ και ΝΔ  που χρηματοδοτούνται από χρήματα των φορολογουμένων λεηλατούν  όχι μόνο το ελληνικό κράτος, αλλά επιβαρύνουν και την ευρωζώνη, καθώς την προηγούμενη δεκαετία τα ελληνικά κόμματα  εισέπραξαν 550 εκ”

.