Με νόμο ο έλεγχος της αγοράς καυσίμων από το καρτέλ!

10 Απριλίου 2012

Η γνωστή τροπολογία του κ. Μ. Βορίδη για τα βυτιοφόρα, αλλά και το κατάπτυστο άρθρο 320 του κ. Παντελή Οικονόμου (εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με θέμα «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος – Νέα Εταιρική Μορφή – Σήματα – Μεσίτες Ακινήτων – Ρύθμιση θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων και Αλιείας και άλλες διατάξεις») υλοποιούν νομοθετικά, στο παρά πέντε των εκλογών, ένα “colpo grosso” του ελληνικού καρτέλ εμπορίας και μεταφοράς πετρελαιοειδών εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, της ανταγωνιστικότητας της χώρας και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας.

Το σχέδιο, που με ύποπτη προθυμία υλοποιούν οι υπουργοί, αποσκοπεί στον πλήρη, ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, έλεγχο των τιμών της λιανικής αγοράς μέσω των δικτύων πρατηρίων του καρτέλ:

1. Ο κ. Οικονόμου ανέλαβε να υποχρεώσει και τα υπάρχοντα εκτός καρτέλ βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης να δεσμευθούν με συμβάσεις αποκλειστικής χρήσεως με όλες τις εταιρείες του καρτέλ, διϋλιστηριακές και εμπορίας.

2. Ο κ. Βορίδης ανέλαβε να ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ των βυτιοφόρων Δ.Χ. μέχρι το 2020, ώστε να προγραμματιστούν από το καρτέλ ΟΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ συμβάσεις αποκλειστικής χρήσεως μόνο για τα ήδη υπάρχοντα βυτιοφόρα.

Με την εφαρμογή του ως άνω σχεδίου θα επιτευχθεί η κατάργηση των υπαρχόντων Ανεξαρτήτων Ανταγωνιστικών Πρατηρίων και η μη ίδρυση τέτοιων από τους κατόχους super market, δεδομένου ότι ΟΛΑ τα διαθέσιμα μεταφορικά μέσα θα δεσμευθούν υπέρ του καρτέλ. Οι αιτιάσεις – άλλοθι περί δήθεν πάταξης της λαθρεμπορίας-νοθείας κ.λπ. αποτελούν «ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ».
Η Ε.Ε.Π.Ν.Α. καλεί τον Πρωθυπουργό να θέσει τέλος σε αυτή την προσπάθεια κατάργησης του ανταγωνισμού σε μια από τις σημαντικότερες αγορές της ελληνικής οικονομίας, ζητώντας από τους υπουργούς του την άμεση απόσυρση των προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Συστήματα εισροών – εκροών: εντυπώσεις και ουσία

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τα συστήματα εισροών – εκροών, για τα οποία γίνονται επίσημες παρουσιάσεις στον Τύπο και τους βουλευτές, ενώ προστίθενται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης νέες διατάξεις για την εγκατάστασή τους, η Ε.Ε.Π.Ν.Α. οφείλει να επισημάνει ότι:

– Οι ίδιοι υπουργοί που παρουσιάζουν το «τεχνικό επίτευγμα» με κάθε επισημότητα ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ σε επανειλημμένα ερωτήματα που έχει θέσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν προσφυγής της Ε.Ε.Π.Ν.Α. για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης για τις τεχνικές προδιαγραφές των εν λόγω συστημάτων, που είναι επιστημονικώς ΔΙΑΤΡΗΤΕΣ.
– Αποτέλεσμα είναι να έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές, με ευθύνη των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης, η συζήτηση της προσφυγής ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

– Τονίζουμε, λοιπόν, ότι οι παρουσιάσεις προς εντυπωσιασμό της κοινής γνώμης και των βουλευτών στερούνται ουσίας, όσο παραμένει ανοικτό το ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ της αμφισβήτησης των τεχνικών προδιαγραφών των πανάκριβων συστημάτων ενώπιον του ΣτΕ (τα οποία, σημειωτέον, δεν έχουν πιστοποιηθεί ούτε εφαρμόζονται σε άλλη χώρα στον κόσμο).
Θεόδωρος Δελαγραμμάτικας,
πρόεδρος της Ένωσης Εμπόρων Πετρελαιοειδών

Νομού Αττικής

.