Μουσικό Σχολείο Ρόδου

26 Απριλίου 2012

Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, πέραν της συνεργασίας του με το Πρότυπο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης της Αθήνας , συνεχίζει τις δράσεις και τις συνεργασίες του στον τομέα και της παραδοσιακής μουσικής.

Από την Τετάρτη 4 Απριλίου έως το Σάββατο 7 Απριλίου η Παραδοσιακή Ορχήστρα και Χορωδία του Σχολείου μας επισκέφθηκε το Σχολείο Καλών Τεχνών και Αθλητισμού στα Μούγλα της Τουρκίας στα πλαίσια τελετής αδελφοποίησης και ανταλλαγής στοιχείων μουσικής και πολιτισμού με τους υπεύθυνους καθηγητές κ. Παραγιό Γιώργο, κ. Αναστασιάδη Ηλία, κ. Παππούλη Διονυσία, κ. Μάστορα Ματίνα καθώς και τη διευθύντρια του Σχολείου κ. Τσιμπούρη Θεοδώρα.

Από την Τετάρτη 25-4-2012 μαθητές και καθηγητές του Σχολείου Καλών Τεχνών και Αθλητισμού βρίσκονται στην πόλη μας και θα ακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα επισκέψεων και ξεναγήσεων με σκοπό να την γνωριμία τους με την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν πρόβες και μαθήματα στο χώρο του Σχολείου μας ώστε να παρουσιαστεί η κοινή συναυλία μας:

Την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 18:00, σας προσκαλούμε στην κοινή συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ρόδου με το σχολείο Καλών Τεχνών και Αθλητισμού στις Πηγές Καλλιθέας σε ένα αντάμωμα παραδοσιακών μελωδιών.
Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους τους φίλους της παράδοσης.

Οι εκδηλώσεις μας θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, με την καθιερωμένη συναυλία ατομικών οργάνων των μαθητών, την τελική εκδήλωση με συμμετοχή όλων των Μουσικών συνόλων και θα ολοκληρωθούν με το καθιερωμένο πλέον 3ο Φεστιβάλ Συγκροτημάτων Σύγχρονης Μουσικής Δημιουργίας στο τέλος Ιουνίου.

Εκ της Διευθύνσεως του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Μουσικό Σχολείο Ρόδου
Τηλ. 2241065651-2241067850

.