Ο Άρειος Πάγος έκρινε με ποσόστωση τον διορισμό των δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογές της 6ης Μαΐου

30 Απριλίου 2012

Για άλλη μια φορά η απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr και η εφημερίδα Fenomeno News που διανέμεται δωρεάν σ΄ όλη την Ελλάδα, δικαιώθηκαν για τα δημοσιεύματα περί καλπονοθείας, ότι θα διορίσουν ως δικαστικούς αντιπροσώπους περισσότερους δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους και υποθηκοφύλακες, παρά δικηγόρους.

Όμως ο εκλογικός νόμος Π. Παυλόπουλου αναφέρει ότι δεν υπάρχει ποσόστωση, μ΄ αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται ο νόμος και το σύνταγμα.

Η κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου που αποφάσισε να βάλει ποσόστωση στους δικαστικούς αντιπροσώπους, είναι αντισυνταγματικό και παράνομο. Τα ποσοστά των διοριζομένων δικαστικών αντιπροσώπων είναι: Δικ. Εις. Λειτ, στην ουσία είναι δικαστές 86,16%, Δικ Υπάλληλοι Ε. Ανηλ, Υπάλ Υπ. Δικαιοσύνης 97,13%, δικηγόροι 78.63%, Ασκούμενοι δικηγόροι 69,48%, Υποθηκοφύλακες και Συμβολαιογράφοι, Δ.Α.ΝΣΚ- Σπ. Δικ. Λειτ. 77%.

Στην ουσία διορίσει ο Άρειος Πάγος 50.888 δικαστικούς αντιπροσώπους, δηλαδή αυτός έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι, διότι εάν αθροίσουμε τα ποσοστά θα δούμε ότι όλοι είναι κρατικοί υπάλληλοι.

Η κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου παραβιάζει έτσι ασύστολα το σύνταγμα και τον εκλογικό νόμο,  με εντολή της Τρόϊκας.

Άλλωστε οι διορισμοί των δικαστικών αντιπροσώπων βγήκαν την τελευταία στιγμή, κυρίως για τους δικηγόρους και συμβολαιογράφους, και ενώ είχαν δηλώσει ως υποψήφιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι κοντά στο τόπο διαμονής ,  τους στέλνουν σε πολύ μακρινές περιοχές σύμφωνα με δηλώσεις τους, όπως σε νησιά και παραμεθόριο, πρέπει δε να βρίσκονται τρεις ημέρες νωρίτερα για να λάβουν τον διορισμό τους από το Πρωτοδικείο της περιοχής, και τα ψηφοδέλτια.

Ένα άλλο απαγορευτικό που ισχύει για δικηγόρους και συμβολαιογράφους είναι ότι, θα λάβουν το ποσό των 500 Ευρώ. Τι να πρωτοπληρώσουμε μ΄ αυτά, όπως μας τόνισαν, τις βενζίνες, τα αεροπορικά εισιτήρια, τα εισιτήρια των πλοίων, τα ξενοδοχεία, την διατροφή μας;;  Γι΄ αυτό και έχουν πολλούς αναπληρωματικούς δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους σε περίπτωση ακύρωση  κάποιων διορισμένων αντιπροσώπων.

Οι δικηγόροι Ευστάθιος Τσομίδης, Χάρης Βεργούλης και άλλοι έγκριτοι νομικοί της Θεσσαλονίκης, για τα προηγούμενα ρεπορτάζ  περί καλπονοθείας  δήλωσαν, “κύριε Βάνη, στο elliniko-fenomeno.gr και στην εφημερίδα Fenomeno.News  τα γραφόμενα  σας δικαιώνει περίτρανα.

Όπως είχαμε τονίσει θα έπρεπε να υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση και η αντικατάσταση όλων των Υπουργών, κυρίως όμως των Υπουργών Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών..”

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία της Ευρώπης ( Ο.Α.Σ.Ε) ζήτησε να σταλούν στην Ελλάδα παρατηρητές.

Απ΄ ότι δείχνουν τα πράγματα θέλουν να μαγειρέψουν το εκλογικό  αποτέλεσμα.

Οι δυο άριστοι νομικοί δήλωσαν ακόμα πως “ είναι ντροπή για την δημοκρατία και το σύνταγμα μας, που το έχει κουρελιάσει η κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου”.

.