Στο Άγιο Όρος ο ηγέτης της Αγγλικανικής εκκλησίας
26 Απριλίου 2012
Τετραήμερη επίσκεψη στο ΄Αγιο Όρος πραγματοποιεί ο Εκκλησιαστικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας,Αρχιεπίσκοπος Κανταβρυγίας,διδάκτωρ-δόκτωρ, Ρόουαν Ουίλιαμς.
Ο Αρχιεπίσκοπος θα αφιχθεί στην Αθωνική Πολιτεία σήμερα το πρωί και κατά σειρά θα επισκεφθεί τις Ιερές Μονές, Ξενοφώντος,Ιβήρων και Σιμωνόπετρας όπου και θα διανυκτερεύσει.Επίσης, θα επισκεφθεί τη Μονή Παντοκράτορος και ενδεχομένως και άλλες μονές του Άθωνα. Θα γίνει δεκτός στην Ιερά Κοινότητα από την Ιερά Επιστασία ενώ θα συναντηθεί και με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστο Κασμίρογλου.
Ο κ. Ουίλιαμς από το ΄Αγιο Όρος θα αναχωρήσει την Δευτέρα 30 Απριλίου.
Να υπενθυμίσουμε ότι, τον περασμένο μήνα είχε υποβάλλει την παραίτησή του στη Βασίλισσα Ελισάβετ-δεδομένου ότι η Βασίλισσα φέρει το τίτλο της Προστάτιδος της πίστης- καθώς διαφωνούσε στο θέμα χειροτόνησης των γυναικών Ιερέων αλλα και για τους γάμους των ομοφυλόφιλων.
agioritikovima