Η διπλή γκαρνταρόμπα του Βάρδου καλλιτέχνη

5 Ιουνίου 2012

Ο φιρμάτος καλλιτέχνης “Σ”, με τα κοινωνικά και πατριωτικά τραγούδια αποδείχθηκε και έξυπνος επιχειρηματίας. Προ μηνών που ήλθε για εμφανίσεις σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, προηγουμένως  όμως, είχε έλθει σε συμφωνία με τον Αθηναία επιχειρηματία του κέντρου, εκτός του ότι θα αμείβεται με το 50% από τα κέρδη το μαγαζιού, θα είναι και ο μόνος προμηθευτής και πωλητής των λουλουδιών.

Έτσι λοιπόν, ο καλλιτέχνης ανέθεσε την προμήθεια μεγάλης ποσότητας γαρυφαλλιών στον συνεργάτη του Γιώργο, ο οποίος παρήγγειλε σε πρώτη φάση 130.000 (κομμάτια) γαρύφαλλα από παραγωγική μονάδα Θερμοκηπίων των Χανίων προς 0,003 λεπτά (cents) το  κομμάτι. Εν συνεχεία στο μαγαζί του Αθηναίου επιχειρηματία τα χρέωσε (καλλιτέχνης και Γιωργάκης) προς 0,23 λεπτά (cents) το κομμάτι, δηλαδή με 20 λεπτά καπέλο για κάθε κομμάτι.

Το γαρύφαλλο για να καταλήξει στον πελάτη μέσα σε πανέρι (10-20 κομμάτια) ο μαγαζάτορας θα το χρεώσει προς 10 με 15 Ευρώ, ανάλογα τον πελάτη.

Μεγάλη γαρυφαλλοδιαδρομή, μεγάλο κέρδος.

Εν πάσει περιπτώσει,  η αγορά γαρύφαλλου από τον συνεργάτη του καλλιτέχνη πληρώθηκε με 9μηνη πέτσινη επιταγή η οποία όπου νάνε θα σκάσει στα χέρια των παραγωγών των Θερμοκηπίων Χανίων, οι άνθρωποι θα μείνουν απλήρωτοι.

Πράγμα που δεν νοιάζει τον Γιωργάκη, ο οποίος ως συνεργάτης του τραγουδιστή “Σ”, έκανε τα ίδια και χειρότερα τον χειμώνα που μας πέρασε στην Αθήνα, σπάζοντας την χοντρική τιμή του γαρύφαλλου που προμηθευόταν από χονδρέμπορους  και οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρωθεί, γι΄ αυτό και του την έχουν  στημένη, όπως μου πληροφόρησαν.

Να σημειωθεί δε, ότι από τις παραγγελίες γαρύφαλλου  , για το νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης η ζημιά ήταν μεγάλη, καθώς από τα 130.000 γαρύφαλλα, το πρώτο διήμερο ξοδεύτηκαν μόνο τα 40.000. Τα υπόλοιπα πετάχτηκαν στα σκουπίδια, αφού είχαν μαραθεί.

Έτσι ο Γιώργος, συνεργάτης του τραγουδιστή “Σ”,  για το επόμενο διήμερο παρήγγειλε και πάλι από τα Χανιά 60.000, εκ των οποίων και πάλι πετάχτηκαν στα σκουπίδια τα 20.000 γαρύφαλλα.

Φαίνεται πως τόσο ο καλλιτέχνης “Σ”,  όσο και ο συνεργάτης Γιωργάκης είχαν μεγάλες φιλοδοξίες με την πώληση των γαρύφαλλων με  το τρελό κέρδος των 1000%   καπέλο στην τιμή , προς τους  επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων όπου εργάζεται  και κρατά διπλή γκαρνταρόμπα ο καλλιτέχνης (μεροκάματο – λουλούδια),

Ωστόσο, δεν υπολόγισαν την κρίση που περνά ο μέσος Έλληνας που ακόμα ευτυχώς ξοδεύει για την διασκέδαση του, με κάποιες εκπτώσεις στο πορτοφόλι του, π.χ να μην ξοδεύει χρήματα στα πανέρια με γαρύφαλλα.

Πάντως για τον καλλιτέχνη “Σ”, του βγάζω το καπέλο για την αποφασιστικότητα του.

Θυμούμαι την εποχή που πρωτοξεκίνησε την καριέρα του στην Θεσσαλονίκη, από τότε σχεδίαζε να πάρει στα χέρια του την υπόθεση της γκαρνταρόμπας σε όποιο νυχτερινό κέντρο κι αν δουλέψει, τόπε και το κανε, όπως λέει και το τραγούδι ξυπνήστε “προβατάκια”, με το επόμενο μελλοντικό σουξέ .., ” έρχεται ο λύκος ! ”.

.