Παραμάγαζο έχει γίνει η Δημοτική Αστυνομία της Θεσσαλονίκης

30 Ιουλίου 2012

Στην Δημοτική Αστυνομία της Θεσσαλονίκης υπάρχουν διάφορες φατρίες οι οποίες λειτουργούν αναλόγως σε ποιον ανήκει η εκάστοτε επιχείρηση που γράφουν.

Όπως για παράδειγμα στην οδό Βογατσικού, όπου υπάρχουν καφέ, εστιατόρια γρήγορου φαγητού, αλλά και άλλα καταστήματα, γίνεται επιλεκτική αντιμετώπιση από την Δημοτική Αστυνομία και την διεύθυνση της.

Π.χ Ελληνική πολυεθνική, στην γνωστή αλυσίδα Goody΄s, υπάρχει πινακίδα της τροχαίας που απαγορεύει την στάθμευση. Στο δίπλα μαγαζί που είναι αλυσίδα γρήρορου φαγηρού  έχει πινακίδα μέσα στο δρόμο που παρουσιάζει τον τιμοκατάλογο του, αλλά και άλλη Ελληνική πολυεθνική Everest  στην οδό Τσιμισκή γωνία με Βογατσικού να έχει καταλάβει με τραπέζια όλη την γωνία.

Φυσικά σ΄ αυτές τις αλυσίδες κύριε Δήμαρχε και κυρία Αντιδήμαρχε, δεν έπεσε κανένα πρόστιμο.
Ενώ σε διπλανά μαγαζάκια πέφτουν κάθε μέρα 1000 Ευρώ πρόστιμο.

Δεν είναι μόνο αυτές οι αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας, πρόσφατα δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης καντινιέρηδες , διότι η  Δημοτική Αστυνομία τους επέβαλε πρόστιμα σε καθημερινά βάση πάνω από 1000 Ευρώ, όπου αποδείχθηκε στην δικαστική αίθουσα του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου ότι η Δημοτική Αστυνομία μεροληπτεί εις βάρος των καντινιέρηδων και αφήνει την γνωστή εταιρεία γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ να πολλά γάλα στους Θεσσαλονικείς.

Από την άλλη πλευρά, ο Δήμαρχος κύριος Γιάννη Μπουτάρης υποστηρίζει το πολυεθνικό κεφάλαιο, είτε είναι ξένο, είτε είναι Ελληνικό, για να ανθεί στην Θεσσαλονίκη , ενώ κυνηγά τους βιοπαλαιστές όπως καντινιέρηδες, πλανόδιους που πουλούν καλαμπόκι και πάει λέγοντας.

Και όπως αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά “τους μαυρούληδες που πουλούν μαϊμού προϊόντα” τους αφήνει ελεύθερους να πουλούν την πραμάτεια τους, και να χάνει το Ελληνικό δημόσιο πάνω από 25 δις Ευρώ το χρόνο, αλλά και η άθλια εικόνα της πόλης με τα απλωμένα σεντόνια στα πεζοδρόμια  μάλιστα, μπροστά από τα  βαριά φορολογούμενα καταστήματα.

Το είχαμε παλαιότερα ξαναγράψει, εντούτοις  ούτε  η Ελληνική πολιτεία δεν πάταξε αυτό το φαινόμενο του μαύρου χρήματος, το οποίο καταλήγει στο εξωτερικό, φεύγει από τις Ελληνικές τράπεζες , μέσω λεωφορείων και φορτηγών περνούν τα τελωνεία της χώρας, χωρίς κανένα έλεγχο και με το  μαύρο χρήμα αυτό, φτιάχνουν την οικονομία πάνε στις πατρίδες τους.

Κατόπιν εγκύρων πηγών νομικοί της Θεσσαλονίκης κατέθεσαν προσφυγές και μηνύσεις στην δικαιοσύνη για κατάχρηση εξουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας και της Αντιδημάρχου, αλλά και της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Από την άλλη πλευρά πληροφορούμεθα ότι ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τον Σεπτέμβριο την Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας και στην θέση της θα τοποθετήσει τον γενικό γραμματέα του Δήμου κύριο Θωμά Ψάρρα.

Εμείς κύριε Δήμαρχε θα συνεχίσουμε τα ρεπορτάζ για την Δημοτική Αστυνομία εσαεί, και κάθε μέρα όσοι θα διαβάζουν την απόλυτη τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr θα μαθαίνουν και κάτι καινούργιο.

.