Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει στο γόνατο

31 Ιουλίου 2012

Ξαφνική διαταγή ήλθε στην Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία αναφέρει ότι μετατίθενται   245 αστυνομικοί, από αστυνομικά τμήματα και υπηρεσίες του νομού Θεσσαλονίκης για την φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, μια και είναι έτοιμο να  ολοκληρώθεί ο φράχτης στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.,συνολικό μήκος 10.310 μέτρα

Ωστόσο,σε μέρη δύσβατα που δεν μπήκε φράχτης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα τοποθετήσει περιπολίες αστυνομικών.

Για το λόγο αυτό,  θα κληθούν να μετακινηθούν  από  23 νομούς  ( αριθμό πρωτ.6001/7/5509-α), 2000  Αστυνομικοί που υπηρετούν σε τμήματα συνοριακής φύλαξης και δίωξης λαθρομετανάστευσης αποσπώνται για 2 μήνες στους νομούς Ξάνθης , Ροδόπης και Έβρου.

Η διαταγή αφορά και αστυφύλακες, πρώην συνοριοφύλακες, οι οποίοι στελεχώνουν πλέον μάχιμες μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και η ΔΙΑΣ, εκτός Αθηνών, καθώς από την πρωτεύουσα δεν μετατίθεται κανένας αστυνομικός σύμφωνα με πληροφορίες , μια και η εγκληματικότητα βασιλεύει.

Αυτό που αναφέρει το Υπουργείο Προστασίας,ότι  αποδεσμεύονται αστυνομικοί   που  φυλάνε  τους δημοσιογράφους, τους πολιτικούς, και άλλους στόχους, είναι παραμύθι, δεν ισχύει, διότι κανείς αστυνομικός δεν φεύγει από την Αθήνα.

Όσο δε αφορά για την μέριμνα αυτών των 2000 ατόμων, επικρατεί χάος. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα τους συντάξει σε εντεταλμένη υπηρεσία στον Έβρο. Οι αστυνομικοί για τους 2 μήνες διαμονή τους στον Έβρο  θα  λάβουν  κάποια ψίχουλα, το ποσό των 500 Ευρώ, για να καλύψουν τι μ΄ αυτά τα χρήματα;; Την διαμονή τους,την διατροφή τους,την  μετακίνησης  τους;;;  Επίσης και  τα αλλά  έξοδα που έχουν σε καθημερινή βάση, που τσοντάρουν οι οικογένειες τους;;

Κύριε Υπουργέ, δεν φυλάσσονται τα σύνορα με κινήσεις του ποδιού.

Για το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός.

Για να κλείσουν τα περάσματα  στον  Έβρο,πρέπει ο Ελληνικός στρατός να φυλάει τα σύνορα,  αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος του.Και πίσω από τον στρατό  να υπάρχει αστυνομική δύναμη  ώστε ,να  διεκπεραιώνει  εργασίες της δακτυλοσκόπησης των μεταναστών και την φύλαξής τους.

Το παιχνίδι των δουλεμπόρων είναι γνωστό στις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδος, γνωρίζουν τα πάντα, τι ώρα γίνεται η μεταφορά των λαθρομεταναστών και με ποια μέσα.

Θα πρέπει όμως και η Ευρωπαϊκή Ένωση να έλθει να φυλάξει τα σύνορα της Ελλάδος, σύμφωνα μ΄ αυτά που υπογράψαμε όλοι μαζί στο Δουβλίνο ΙΙ , να πληρώσει η Ε.Ε το κόστος  και όχι οι πόλεις και τα χωριά της Ελλάδος να μείνουν χωρίς την  φύλαξη  αυτών τον αποσπασμένων  αστυνομικών.

Τέτοιες  αποφάσεις παίρνονται από πολιτικούς που έχουν τσαγανό, και όχι πολιτικούς του κολεγίου.

Οι Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν  ακόμα, ότι στο επόμενο διάστημα  θα περάσουν τα σύνορα της Ευρώπης πάνω από 150.000 Σύριοι λαθρομετανάστες ,με ένα  τρελό το κέρδος  για τους δουλεμπόρους και την Τουρκία, διότι από εκεί μετακινούνται  οι λαθρομετανάστες , με δεδομένα χιλιάδες πειστήρια  που υπάρχουν για την συγκεκριμένη χώρα .

Το μόνο σίγουρο  είναι ότι οι  περιοχές και οι  κάτοικοι  των 23 νομών   μένουν ανοχύρωτες , χωρίς την  φύλαξη  αυτών τον αποσπασμένων  αστυνομικών.

 

 

.