Ο Γ. Μπουτάρης στέλνει στο Πταισματοδικείο τους Ποντίους για την περίφημη κατάληψη της πλατείας της Αγίας Σοφίας

29 Αυγούστου 2012

Ο Τουρκόφιλος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης,  εξυπηρετεί  φανερά τα συμφέρονται του Τουρκικού κράτους στην Ελλάδα και στην Θεσσαλονίκη, διότι  οι Τούρκοι  ήταν αυτοί που τον  βοήθησαν στους δύσκολους καιρούς που περνούσε με τις επιχειρήσεις του.

Τώρα έρχεται ο Γιάννης Μπουτάρης για να ξεπληρώσει τα γραμμάτια για άλλη μια φορά ακόμα, παρ΄ ότι στην παράταξη του έχει ως πρόεδρο του Ωδείου Θεσσαλονίκης την  κόρη προέδρου Ποντιακών Σωματίων και  στέλνει στα δικαστήρια τα μέλη της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, που διοργάνωσαν την εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων, στις 19-5-2012, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, χωρίς να δοθεί άδεια  για το χώρο από το Δήμο , οποίος ωστόσο,  έδωσε για το ίδιο χώρο άδεια για  την παρέλαση των ομοφύλων .

Είναι ντροπή για τους Ποντίους να αφήνουν το Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης να αμαυρώνει την μνήμη των ξεριζωμένων Ποντίων, των 350.000 που ο Κεμάλ Ατατούρκ τους έβαλε στα κάτεργα ώσπου να πεθάνουν. Έκαψε τις περιουσίες τους, έσφαξε τα Ελληνόπουλα, και τα γυναικόπαιδα.

Τα τελευταία χρόνια τα Ποντιακά Σωματεία εκτός από τις φιέστες στην Παναγία Σουμελά, δεν ασχολούνται με τίποτα περισσότερο. Αντί να αγωνιστούν για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων απ΄ όλον τον κόσμο, όπως πράττουν οι Αρμένιοι, οι οποίοι όμως έχουν τα κότσια, ενώ οι δικοί μας δείχνουν δουλοπρέπεια προς την Άγκυρα. Και όπως λέει και το ρητό “Σφάξε με Αγά μου για να αγιάσω”.

Από την άλλη πλευρά ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κυνηγάει ότι είναι Ελληνικό. Του θυμίζω την Αθηναϊκή ζυθοποιία του  που την χάρισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, και μετέπειτα την πούλησε στους Δανούς για 2 εκατομμύρια.

Όσο δε αφορά   τον Αρκτούρο ΜΚΟ,  με ιδρυτή  τον  κ.Μπουτάρι, εισάγει μαύρες αρκούδες από τον Καύκασο και τις αμολάει στην Δυτική Μακεδονία, χωρίς αυτά τα ζώα να έχουν την δυνατότητα να σιτίζονται. Τώρα τι περιβαλλοντολογική οργάνωση είναι ο Αρκτούρος, “είναι άλλου παπά ευαγγέλιο”, όπως λέμε.

Κύριε Γιάννη Μπουτάρη είμαι σίγουρος πως στις  επόμενες εκλογές, έτσι όπως σκέφτεστε   θα σας μαυρίσουν οι ψηφοφόροι. Όσο κι αν μαγειρέψετε το αποτέλεσμα, όπως έγινε στις προηγούμενες εκλογές χάρη στην συνεργασία των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, της κυρίας Ν. Μπακογιάννη και του κυρίου Φώτη Κουβέλη.

Εμείς θα παρακολουθήσουμε την υπόθεση από τις δικαστικές αίθουσες και θα γράψουμε το ανάλογο ρεπορτάζ, μήπως και κάποιος ξυπνήσει.

.