River Biznes – πάρτυ.

30 Αυγούστου 2012

Οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις δίπλα στους διάσπαρτους ποταμούς σε όλη την Ελληνική ύπαιθρο έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς, καθώς συνδέεται η ελεύθερη δραστηριότητα και διαμονή (camping- σε σκηνές )μέσα στην απόλυτη φύση, με την διασκέδαση, τα ποικίλα καλλιτεχνικά προγράμματα και σχήματα που στηρίζουν αυτές τις εκδηλώσεις.

Η υπαίθρια αυτή διασκέδαση ξεκίνησε προ 34 ετών από το Νεστόριο Καστοριάς από μια παρέα ομογενών που ήλθαν από τις ΗΠΑ στήνοντας σκηνές στις παρυφές του Αλιάκμονα, σε μια περιοχή του Νεστορίου μοναδικής ομορφιάς, διασκεδάζοντας τα βράδια με μουσική, με ψάρεμα και ατέλειωτο μπάνιο την ημέρα στα γάργαρα νερά του ποταμού.

Με το πέρασμα του χρόνου η παρέα των ομογενών μεγάλωσε τόσο που ο Δήμος Νεστορίου αξιοποίησε την περιοχή στις παρυφές του Αλιάκμονα και εκμεταλλεύτηκε για δεκαετίες  με τριήμερες εκδηλώσεις κάθε χρόνο από την 1η Αυγούστου, με καλλιτεχνικά σχήματα, προγράμματα και παράλληλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, και όλα αυτά με ένα ευτελές αντίτυπο για τους επισκέπτες, για το μοναδικό μέχρι τότε River Party.

Εντούτοις, ο Δήμος Νεστορίου την ετήσια διοργάνωση του river party με τις τριήμερες εκδηλώσεις τα τελευταία χρόνια παραχώρησε σε ιδιωτική εταιρεία έναντι πινακίου φακής, γύρω στις 50.000 Ευρώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. Έτσι λοιπόν, μέχρι το καλοκαίρι του 2011 την διαχείριση την είχε εταιρεία γνωστού Αθηναίου εκδότη με αρκετά περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς, η οποία στο μεταξύ δήλωσε πτώχευση.

Έτσι η πτωχευμένη εταιρεία του εκδότη ανέθεσε για το καλοκαίρι του 2012 (πάντα με το αζημίωτο) την διοργάνωση και εκμετάλλευση του river party σε φιρμάτο Κύπριο καλλιτέχνη του pop Ελληνικού τραγουδιού. Και το οργάνωσε τόσο καλά που χτύπησε ρεκόρ επισκέψεων κατά το τριήμερο που ξεπερνούσαν τους 40.000 και με τζίρο πάνω από 5 εκατομμύρια Ευρώπουλα, αφού το εισιτήριο κόστιζε 20 Ευρώ το άτομο για τις τρεις ημέρες διαμονή τους με σκηνές και την συμμετοχή σε όλα τα καλλιτεχνικά προγράμματα.

Για την μεγάλη κατανάλωση των θαμώνων που γίνεται κάθε χρόνο σε φαγητά, ποτά, καφέδες, αναψυκτικά και ούτω καθ΄ εξής,φέτος  ο καλλιτέχνης – διοργανωτής εφάρμοσε ένα σύστημα πολύ έξυπνο, πολύ αποδοτικό για τον ίδιο, προκειμένου να μην του κλέψουν ούτε ένα Ευρώ, κυρίως όμως για την αποφυγή ενδεχόμενου ελέγχου από το ΣΔΟΕ, και κάθε άλλον ελεγκτικό μηχανισμό.

Καθιέρωσε λοιπόν το σύστημα βραχιολάκι. Δηλαδή, ο καταναλωτής κατέθετε το ακριβές ποσό γι΄ αυτά που ήθελε να αγοράσει σε ένα γραφείο, λογιστήριο που βρισκόταν σε κεντρικό σημείο  του χώρου και που ήταν ανοιχτό επί 24ωρου βάσεως, έπαιρνε μάρκες και με αυτές τις μάρκες πλήρωνε  στο ταμείο του μαγαζιού για τα προϊόντα που επέλεγε.

Ο τραγουδιστής – διοργανωτής, το σύστημα με τις μάρκες το έφερε από την Κύπρο, έγινε δε αντικείμενο συζήτησης σε όλο το νομό Καστοριάς. Πάντως, σε τέτοιες υπαίθριες εκδηλώσεις σπάνια έως και καθόλου δεν γίνονται έλεγχοι.

Σε ότι αφορά το river party του Νεστορίου, με το πέρασμα των χρόνων έβγαλε πολλά εκατομμύρια , καθώς κάτω από 15.000 επισκέπτες τον χρόνο ποτέ δεν έχει πέσει. Έχει γίνει δημοφιλές γεγονός όπου  οι νέοι τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού, ερχόμενοι καλά οργανωμένοι στο river party για την “non stop” διασκέδαση τους , όπου κάθε χρόνο το Ελληνικό Φαινόμενο καλύπτει με ρεπορτάζ όχι μόνο το river party του Νεστορίου, αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος, κατατάσσοντας ωστόσο το river party Νεστορίου από τις καλύτερες διοργανώσεις, καθώς βρίσκεται σε ένα φυσικό χώρο με άπειρο κάλλος και φανταστικό κλίμα, με όλες δε τις ανέσεις για την υπαίθρια διαμονή των επισκεπτών.

Η Ελλάδα το καλοκαίρι δεν είναι μόνο η Αθήνα και τα νησιά, αλλά είναι και οι πανέμορφες περιοχές της υπαίθρου, με τα γάργαρα νερά των ποταμών, μέσα στα δάση, κοντά σε αρχοντικά χωριά με φιλόξενους κατοίκους, όπου ο χρόνος σταματά, εναλλάσσοντας της εικόνες τις θορυβώδης πόλης με το κελάηδημα των πουλιών που τείνει να την ξεχάσουμε,  ατενίζοντας το απέραντο πράσινο, την καθαρή ατμόσφαιρα και το αργό ρυθμό της ζωής, χωρίς ρολόι στο χέρι, η ημέρα κυλά ήσυχα, όμορφα με πολλές δραστηριότητες, ως  αποτέλεσμα την πραγματική σωματική και ψυχική ξεκούραση.

“Πήγαινε στα Δημοτικά τραγούδια, στην Δημοτική τέχνη και στην χωριάτικη και την λαϊκή ζωή, για να βρεις την γλώσσα σου και την ψυχή σου, και μ΄ αυτά τα εφόδια έχεις ορμή μέσα σου και φύσημα, θα πλάσεις όπως θέλεις παράδοση και πολιτισμό και αλήθεια και φιλοσοφία.” Ίων Δραγούμης.

Όσο για τον Κύπριο καλλιτέχνη, διοργανωτή του river party, μπορεί η φετινή χρονιά να μην του πήγε καλά στα καλλιτεχνικά δρώμενα, μια και δεν τον είδαμε σε κάποια πίστα, ωστόσο ως Biznes man δεν τα πήγα και άσχημα, έβγαλε το κέρδος του και με το παραπάνω.

Άϊντε κα του χρόνου ακόμα καλύτερα!!!!!

 

.