Οικογενειακά επιδόματα 3.500 ευρώ το μήνα προς όφελος των golden boys και girls της ΔΕΗ

29 Οκτωβρίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος : « Οικογενειακά επιδόματα 3.500 ευρώ το μήνα για τα μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ. Συγκάλυψη της υπόθεσης από την Κυβέρνηση»

1.Στις αρχές Ιουλίου του 2012 αποκαλύφθηκε ότι ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, Α. Ζερβός και Κ. Θέος, αμφότεροι κολλητοί και συνεργάτες του Γ. Α. Παπανδρέου, οι λοιποί τέως και νυν αναπληρωτές διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΔΕΗ αλλά και οι Γενικοί Διευθυντές της ΔΕΗ είχαν θεσπίσει με απόφασή τους και για τον εαυτό τους, την περίοδο ΠΑΣΟΚ, extra αμοιβή με ποσό 3.500 ευρώ το μήνα για τον καθένα τους, ως “οικογενειακό βοήθημα”, ενώ αντίστοιχο “οικογενειακό βοήθημα” ύψους 3.500 ευρώ ελάμβαναν και όλα τα διορισμένα μέλη και διευθυντικά στελέχη των διοικήσεων των θυγατρικών της ΔΕΗ.

2.Η Κυβέρνηση, όταν το θέμα έλαβε δημοσιότητα, ανακοίνωσε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας έδωσε εντολή στον εκπρόσωπο του Δημοσίου να πάει στην γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ και να καταψηφίσει το άρθρο που προέβλεπε αυτό το επίδομα, αφού είχε προηγουμένως εκδοθεί απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έκρινε τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος παράνομη. Αυτό ουσιαστικά σήμαινε ότι όσοι έπαιρναν επί πάνω από δύο χρόνια το οικογενειακό βοήθημα έπρεπε να το επιστρέψουν εντόκως στην επιχείρηση.
3.Οι «κολλητοί» του Γ. Α. Παπανδρέου, σύμφωνα με τον Sky.gr δήλωσαν ότι προτίθενται να επιστρέψουν τα χρήματα, ωστόσο υποστήριξαν ότι κάτι ανάλογο θα πρέπει να συμβεί και σε άλλες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως τα ΕΛΠΕ, η ΛΑΡΚΟ και η ΔΕΠΑ όπου υπήρχαν ανάλογα φαινόμενα.

3.Στις 9.8.2012 ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον Ι. Στουρνάρα να ελεγχθούν όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ και όσοι δεν έχουν εφαρμόσει τη νομοθεσία σε θέματα μισθολογικά να υποστούν τις συνέπειες του νόμου, που σημαίνει την άμεση απομάκρυνση από τη θέση τους.

4.Έχουν περάσει 3 1/2 μήνες και απ’ ότι πληροφορούμαι, οι λήπτες των οικογενειακών βοηθημάτων των 3.500 ευρώ μηνιαίως, παρά τις διαβεβαιώσεις τους αλλά και τη δήθεν αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, δεκάρα τσακιστή δεν έχουν επιστρέψει στη ΔΕΗ. Αποδεικνύεται επομένως ότι η μέριμνα της Κυβέρνησης για το θέμα ήταν απολύτως υποκριτική και κράτησε όσο απαιτούσε η δημοσιότητα.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες μου, η μη επιστροφή των παράνομων επιδομάτων τελεί υπό την σιωπηρή έγκριση της Κυβέρνησης και, μάλιστα, φέρεται ότι έχει δοθεί προφορική πολιτική διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα κάνει τα στραβά μάτια, προς όφελος των golden boys και girls της ΔΕΗ.

http://www.youtube.com/watch?v=eV-xDekKawM 

.