Ν. Νικολόπουλος: Ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζει την επιτυχία…της κ.Μέρκελ!

28 Νοεμβρίου 2012

«Ο εντολέας του “κάντε ό,τι σας πουν”, παραδίδει τώρα μαθήματα… διαπραγμάτευσης! Ο Υπουργός του, πάντως, κ. Α. Ρουπακιώτης, ακόμα περιμένει να του υποδείξουν έναν Υπουργό, που έγραψε τα μέτρα που υπέγραψε.

Και εν πάση περιπτώσει, ο Αντώνης Σαμαράς, θα πρέπει κάποτε να πει στον λαό αν έλεγε την αλήθεια όταν τόνιζε ότι “τα μνημόνια σκοτώνουν την οικονομία” ή την λέει σήμερα.

Ψηφίστηκε για την εφαρμογή ενός άλλου προγράμματος και άλλο εφαρμόζει.
Έτσι κι αλλιώς, είναι υπόλογος γι’ αυτό.
Και σύντομα, θα είναι υπόλογος και για τους τωρινούς πανηγυρισμούς του, αφού τα νούμερα και πάλι δεν βγαίνουν.
Καλά, ο παθών κ. Βενιζέλος, τίποτα δεν τον δίδαξε;»

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, μετά την απόφαση του Eurogroup, ερωτηθείς από δημοσιογράφους κατά την διάρκεια ραδιοφωνικών του συνεντεύξεων.

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας, μιλώντας επί της ουσίας της απόφασης για την Ελλάδα, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Κανένας δεν λέει όχι στη δόση και οποιουδήποτε είδους ρητορεία περί του αντιθέτου ή περί επιστροφής στη δραχμή αυτή τη στιγμή, αποτελεί τζάμπα μαγκιά και ανέξοδο λαϊκισμό.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο γεγονότα που δεν μπορεί κανένας να παραγνωρίσει:

Πρώτον, η συγκεκριμένη απόφαση είναι απόρροια του πιο αιματηρού πακέτου μέτρων, που έχει λάβει ποτέ κυβέρνηση ανεπτυγμένης χώρας εις βάρος του λαού της.

Και δεύτερον, πρόκειται για μία απόφαση που όπως σχολιάζουν ακόμα και γερμανικά μέσα ενημέρωσης, δεν αποτελεί οριστική λύση στο πρόβλημα της χώρας μας. Είναι μια μεσοβέζικη λύση, προκειμένου να επιτραπεί στη κ. Μέρκελ να ζητήσει την ψήφο των πολιτών της Γερμανίας, χωρίς να χρειαστεί να τους εξηγήσει ότι η Γερμανία θα πρέπει να χάσει κάποια χρήματα, για να στηρίξει τις χώρες από τις οποίες έχει κερδίσει τα δεκαπλάσια.
Διαφορετικά, θα γίνει και η ίδια μέρος του προβλήματος και θα εξασθενήσει…»

Ο Αχαιός πολιτικός μέμφθηκε για μία ακόμα φορά την κυβερνητική τρόικα, τονίζοντας πως παρέμεινε μέχρι τέλους αδύναμη και άπραγη.

«Δεν εκμεταλλεύθηκε καθόλου ούτε το νέο ευνοϊκό μομέντουμ, κατά το οποίο το ΔΝΤ – ουσιαστικά οι ΗΠΑ – ήσαν οι καλύτεροι εκπρόσωποι των συμφερόντων της χώρας μας, ζητώντας άμεση και μεγάλη μείωση του χρέους.

Αν τα ξημερώματα της Τρίτης είχαμε μια τέτοια απόφαση, από το επόμενο πρωί θα βρισκόμασταν μπροστά σε ένα θετικό τσουνάμι επιστροφής καταθέσεων και νέων επενδύσεων.

Δυστυχώς, όμως, ο κ. Α. Σαμαράς επέλεξε να ποντάρει στον… ανέμελο περίπατο με την κ. Μέρκελ και στις καλές της διαθέσεις.

Η κ. Α. Μέρκελ, ωστόσο, είναι εκπρόσωπος των συμφερόντων της Γερμανίας και όχι του κ. Σαμαρά.

Έτσι, οδηγηθήκαμε σε νέα αναβολή της οριστικής λύσης, η οποία είναι πολύ πιθανό, να φέρει και νέα μέτρα εις βάρος του λαού και σε ένα διάγγελμα, όπου ο Έλληνας Πρωθυπουργός πανηγυρίζει για την επιτυχία της κ. Μέρκελ!

Για όλα όσα έγιναν και όσα θα συμβούν, οι ευθύνες του ανθρώπου που πρόδωσε τις δεσμεύσεις του προς τον λαό, είναι ολοένα και βαρύτερες…» κατέληξε.

Νίκος Νικολόπουλος

.