Οι ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΙ

23 Νοεμβρίου 2012

Το μουσικό σχήμα ” ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΙ” μπορεί να είναι ένα νέο συγκρότημα, αλλά τα μέλη του έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην μουσική. Ευρυματικοί μουσικοί με θητεία σε συμφωνικές ορχήστρες αλλά και σχήματα πολυσυλλεκτικά, κινούνται στον χώρο της έντεχνης Ελληνικής μουσικής και αποτυπώνουν τις δικές τους μελοποιημένες ιστορίες στο πρώτο τους CD.

Οι  “ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΙ” δημιουργήθηκαν στην Κέρκυρα το 2009 από τον Παναγιώτη Κελάνδρια, που γράφει τη μουσική και τους στίχους, και το Νίκο Παπαδημητρίου, που άκουσε τα τραγούδια, τα έκανε δικά του και τα ενορχήστρωσε. Λίγο αργότερα ήλθαν στο σχήμα ο κοντραμπασίστας Γιάννης Κουτάγιαρ, ο σαξοφωνίστας Ναπολέων Σαββανής.

Τους γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από τις συνεντεύξεις τους σε διάφορα ραδιόφωνα και από τις ζωντανές εμφανίσεις τους με καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου, όπως η πιο πρόσφατη συναυλία στην Κέρκυρα που άνοιξαν το πρόγραμμα για το Μίλτο Πασχαλίδη.

Τα τραγούδια τους αγαπήθηκαν και παίζονται σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς με μεγάλη επιτυχία και απήχηση από το κοινό, απέσπασαν τις καλύτερες δισκοκριτικές για το συγκεκριμένο άλμπουμ και το
2011 η Ελληνική Εναλλακτική Σκηνή κατέταξε το CD τους στα 20 καλύτερα του

ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΙ

Απρίλιος 2009: Πρώτη συναυλία-παρουσίαση των τραγουδιών στο κοινό της Κέρκυρας και του Πσνεπιστημίου, με εξαιρετική επιτυχία. Οι ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΙ ως σχήμα είναι πλέον γεγονός.

Μάιος 2009-Ιούνιος 2010: Συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις στην Κέρκυρα και στην Αθήνα.

Ιούνιος 2010-Νοέμβριος 2010: Ηχογράφηση του πρώτου δίσκου μας με τίτλο «Κάθε μέρα όπως πάντα» στο Στούντιο X-Sound στην Κέρκυρα, όπου έγιναν επίσης η μίξη και το mastering από τον Γιώργο Λεούση, τεχνικό ήχου, συνθέτη, πιανίστα και ενορχηστρωτή, ο οποίος λίγο αργότερα έγινε μέλος του σχήματος.

Φεβρουάριος 2011: Επίσημη κυκλοφορία του δίσκου. Η υποδοχή που του επιφύλαξε ο τύπος, το κοινό και το ραδιόφωνο ήταν ενθουσιώδης ενώ η Ελληνική Εναλλακτική Σκηνή τον κατέταξε στα 20 καλύτερα άλμπουμ του 2011

Φεβρουάριος 2011-Μάιος 2012: Εμφανίσεις σε Αθήνα, Κέρκυρα, Βόλο. Το σχήμα αλλάζει σύνθεση και σήμερα αποτελείται πλέον από τους:
Παναγιώτη Κελάνδρια, κιθάρα, τραγούδι, στίχοι, μουσική
Γιάννη Κουτάγιαρ, κοντραμπάσο
Γιώργο Λεούση, πιάνο, τραγούδι, ενορχηστρώσεις
Κώστα Σκριμπόνη, βιολί, φωνητικά
Θοδωρή Γκατζέλη, τύμπανα
Βασιλική Παπακωνσταντίνου, τραγούδι, πιάνο, ακορντεόν

Ο Γιώργος Λεούσης και η Βασιλική Παπακωνσταντίνου, εκτός από μουσικοί με βαθειά παιδεία, επαγγελματίες και δάσκαλοι μουσικής γράφουν και οι ίδιοι τραγούδια. Το σχήμα πλέον εμπλουτίζει το ρεπερτόριό του και με δικές τους δουλειές ενώ, παράλληλα, εντάσσει το πρόγραμμά του τραγούδια γνωστών καταξιωμένων δημιουργών όπως ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ο Νίκος Παπάζογλου, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Θέμης Καραμουρατιδης κ.ά.

Ο Κώστας Σκριμπόνης και ο Θοδωρής Γκατζέλης είναι φοιτητές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με σημαντική επαγγελματική εμπειρία (παρά το νεαρό της ηλικίας τους) με σημαντικούς καλλιτέχνες της έντεχνης σκηνής ο πρώτος, της τζαζ ο δεύτερος.

Ο Γιάννης Κουτάγιαρ είναι καθηγητής κοντραμπάσου στο Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, στην Παλαιά Φιλαρμονική Κέρκυρας, στη συμφωνική ορχήστρα της οποίας είναι πρώτο κοντραμπάσο, και έχει πλούσια επαγγελματική εμπειρία σε έντεχνα και τζαζ σχήματα.

Τον Ιούνιο του 2012, οι ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΙ συμμετείχαν ως support group στη συναυλία του Μιλτιάδη Πασχαλίδη για το Χαμόγελο του Παιδιού στην Κέρκυρα και στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 έπαιξαν ως βασικό σχήμα στην εκδήλωση στήριξης του Συλλόγου Θεραπευτικής Ιππασίας Κέρκυρας που προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Όπως έχουν δηλώσει, θα στηρίζουν προσφέροντας δωρεάν τη μουσική τους κάθε εκδήλωση και προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, όπου και αν γίνεται αυτή.

Εκτός από εμφανίσεις, προ τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2012 θα προβούν σε επανακυκλοφορία του δίσκου τους ο οποίος εξαντλήθηκε.

Παράλληλα, πριν από το τέλος του 2012 σχεδιάζουν την κυκλοφορία δύο νέων singles, προάγγελων της δεύτερης δισκογραφικής τους δουλειάς που προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2013.

.