“ΟΧΙ “- Η ιστορία του Κωνσταντίνου Κουκίδη

26 Νοεμβρίου 2012

ΜικρογραφίαΣτην Αμερική οι κινηματογραφικές σχολές παρέχουν τα μέσα, σ΄ αυτούς που σπουδάζουν σκηνοθεσία, να κάνουν την πρώτη τους ταινία υποδεικνύοντας τους να ξεκινήσουν με μια εμπορική ταινία, δηλαδή μια γνωστή αμερικανιά, γεμάτη εφφε και βία,όπου πρωταρχικός τους σκοπός να είναι το χρήμα, το κέρδος, και η προώθηση της αμερικάνικης διεφθαρμένης ιδεολογίας.

Μετά έχουν τον χρόνο να στραφούν αν θέλουν. τους λένε, με την επόμενη ταινία ή με τις επόμενες προς την τέχνη

.Πράγματι όλοι σχεδόν οι νέοι αμερικάνοι σκηνοθέτες ξεκινούν την καριέρα τους με θρίλερ με ζόμπι δράκουλες και τέτοια

Μετά βέβαια, αφού έχουν μπεί στο λούκι συνεχίζουν να αναπαράγουν την αμερικάνικη καταστροφολογία. Αυτό έχει γίνει πλέον μόδα στην Αμερική κι έχει επηρεάσει και νέους σκηνοθέτες άλλων χωρών μεταξύ των οποίων και Ελλήνων.

Πολλοί νέοι έλληνες σκηνοθέτες φτιάχνουν ταινίες αμερικάνικης αντίληψης τόσο στην μορφή όσο και στο περιεχόμενο που είναι ως επί το πλείστον ανθελληνικές.

Ξέρουν και βλέπουν οτι με τέτοιου είδους ταινίες θα τους αναγνωρίσουν και θα τους ανοίξουν τις πόρτες του ελληνικού και διεθνούς κατεστημένου.

Όποιος τολμήσει οχι να κάνει αλλά να σκεφτεί να κάνει μια ταινία που να προβάλλει τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας είναι κομμένος απο χέρι.

Αυτό έγινε σήμερα το 2012 με την ταινία του Νίκου Αλευρά .”Χαιρετίσματα στην Ευρώπη”, της οποίας άσκησαν φασιστική λογοκρισία και αρνήθηκαν την συμμετοχή της στο ανθελληνικό πλέον φεστιβάλ κινηματογράφρου Θεσσαλονίκης επειδή είναι μια ελληνική ταινία που προβάλλει τα πλεονεκτήματα του πολιτισμό μας. Κι αυτό προς γνώσιν και συμμόρφωσιν των νεοτέρων

Εν τούτοις, ένας νέος Έλληνας σκηνοθέτης που λέγεται Αντώνης Σωτηρόπουλος, κόντρα σε όλον αυτόν τον φασιστικό αποκλεισμό επέλεξε για την πρώτη του ταινία, μικρού μήκους, την οποία δημιούργησε, με τις δικές του δυνάμεις και με την βοήθεια φίλων, την ιστορία ενός άλλου αποκλεισμένου γι΄ αυτό κι αγνώστου για πολλούς, μεγάλου ήρωα.

Την ιστορία του Κωσταντίνου Κουκίδη δείχνωντας με το καλημέρα τον καλλιτεχνικό και ιδεολογικό του προσανατολισμό

Θερμά συγχαρητήρια

Θόδωρος Μαραγκός

 

OXI – The story of Konstantinos Koukidis –http://www.youtube.com/watch?v=ay_ANZKlgE0&feature=player_embedded

.