Πέρα από την ιστορία: Η Θεσσαλονίκη μέσα από τη φωτογραφία»

30 Νοεμβρίου 2012

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης «Πέρα από την ιστορία: Η Θεσσαλονίκη μέσα από τη φωτογραφία» που διοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση αποτελεί την πρώτη από τρεις εκθέσεις που αναφέρονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και επιχειρεί να μεταφέρει μέσα από 500 έργα, το κλίμα της πόλης από την Απελευθέρωση μέχρι το Μεσοπόλεμο. Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων ανέφερε :

«Η έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τις μικρές καθημερινές στιγμές της Θεσσαλονίκης, τις οποίες αν τις αθροίσουμε προκύπτει η ιστορική πορεία της πόλης από το 1912 μέχρι το Μεσοπόλεμο.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που με έμπνευση και μεράκι επιμελήθηκαν την έκθεση, τον Βαγγέλη Ιωακειμίδη και την Αλίκη Τσιρλιάγκου, οι οποίοι με τη δουλειά τους πέτυχαν να αποδώσουν με εξαιρετικό, εικαστικό τρόπο την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και τις εικόνες της Θεσσαλονίκης εκείνης της περιόδου.

Προτρέπω όλους τους συμπολίτες μας, τους Θεσσαλονικείς να επισκεφτούν τον χώρο και την έκθεση του Μουσείου Φωτογραφίας και εύχομαι οι εικόνες για τα επόμενα εκατό χρόνια της Θεσσαλονίκης να είναι εξίσου πολύβουες και ζωντανές, που θα αφηγούνται όμως ένα «success story» μιας πόλης σύγχρονης, πολύχρωμης και πάντα ρομαντικής».

Η έκθεση λειτουργεί στο χώρο του Μουσείου Φωτογραφίας (Αποθήκη Α’ -Λιμάνι Θεσσαλονίκης) από Τρίτη έως Κυριακή και ώρες 11.00-19.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2013

.