Σήμερα ο Ίων Δραγούμης είναι πιο επίκαιρος με την Τρόϊκα και τα μνημόνια στην Ελλάδα

29 Νοεμβρίου 2012

Ένας πραγματικός ΈΛΛΗΝΑΣ, ένας μεγάλος  οραματιστής  πολιτικός, διπλωμάτης, λογοτέχνης ο  αείμνηστος Ίων Δραγούμης.

Είναι αυτός που οργάνωσε την Μακεδονική άμυνα για την προστασία των αυτόχθονων Ελλήνων Μακεδόνων.

Δεν είναι τυχαίο ότι, όλοι οι Έλληνες πολιτικοί μετά τον  θάνατο του Ίωνα Δραγούμη (1920), όπως ο γέρος της Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Παπανδρέου πήρε   και προπορεύονταν  με το πολιτικό μανιφέστο του Ίωνα, ότι ,….“Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” !

Ο  Ανδρέας  το 1965, δημοσίευσε  το άρθρο “Εξωτερική πολιτική και Εθνική Αναγέννηση” που αποτέλεσε σταθμό στην αναβίωση της επιρροής του  Ίωνα Δραγούμη στην Ελληνική πολιτική.

Ο πολιτικός Ίων Δραγούμης είναι αυτός που καυτηρίαζε με την πένα του τον Κάρλ Μάρξ ο οποίος ήταν ο μέντορας των Μασονικών Στοών, και  που συνετέλεσε με  αυτό το όραμα του στην σύσταση του Εβραϊκού κράτους.

Ακόμα και ο Ελευθέριος Βενιζέλος μελετούσε σε βάθος το πολιτικό μανιφέστο του Ίωνα Δραγούμη.

Ο Ίων Δραγούμης εξορίστηκε στην Κορσική, όπως  ο Ιωάννης Μεταξάς και ο Δημήτρης Γούναρης πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Κατά την παραμονή του στην εξορία οργάνωσε έχοντας την βοήθεια του Δ. Γούναρη την αντίσταση εναντίον των ξένων δυνάμεων. Η τότε Αγγλική μυστική υπηρεσία πληροφοριών τους είχε Νο 1 σε παρακολούθηση.

Ο Ίων Δραγούμης ήταν αυτός που έσπασε την Οθωμανική Τρόϊκα , η οποία έβαζε χαράτσια ανά κεφαλή στους Έλληνες πολίτες ,   ο  δε εισπράκτορας  Δραγουμάνος , περνούσε και μάζευε τους φόρους.

Όσοι δεν πλήρωναν τους έστελναν στα μπουντρούμια- φυλακές , όπως ακριβώς γίνεται και σήμερα από τους τρόικανους

Ο Ίων Δραγούμης ήταν αυτός που δημιούργησε το Ελληνικό κομιτάτο και προστάτευσε τους Έλληνες Μακεδόνες από την τότε τρόϊκα των Βουλγάρων και Ρουμάνων κομιτατζήδων, ωστόσο ,πίσω  από αυτούς κρύβονταν οι τότε μεγάλες δυνάμεις Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία.

Μήπως αυτό το σενάριο δεν είναι ακριβώς το ίδιο με σήμερα;;

Όλοι οι Έλληνες πολιτικοί, μεταξύ αυτόν και  ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Εθνάρχης, όχι μόνο είχαν  επηρεαστεί , αλλά βάδιζαν σύμφωνα με το πολιτικό μανιφέστο του Ίωνα, κυρίως ο   σημερινός πρωθυπουργός,  μελετούσε  με  κάθε λεπτομέρεια τον Ίωνα Δραγούμη όταν διετέλεσε υπουργός εξωτερικών σε νεαρή ηλικία.

Από την άλλη πλευρά, οι αριστεροί διανοούμενοι κατέτασσαν τον Ίωνα Δραγούμη στους φιλελευθέρους.  Για κάποιους άλλους αριστερούς ο Ίων Δραγούμης ήταν ο πατέρας του Εθνικισμού.

Επειδή  είχε  σταθερή πολιτική ιδεολογία και  υποστηρίζει με πάθος την διατήρηση της   εθνικής μας ταυτότητας  ;;;;

Ο Ίων Δραγούμης υπήρξε ο οργανωτής των Ελληνικών κοινοτήτων κατά του Μακεδονικού Αγώνα. Για τον Δραγούμη,το  θεμέλιο της πολιτικής οργάνωσης , συνυφασμένη με την πολιτική παράδοση και τον χαρακτήρα των Ελλήνων είναι η κοινότητα. “Ο Ελληνισμός είναι μια οικογένεια από κοινότητες. Το έθνος μας ολάκερο πάλι με κοινότητες να κυβερνηθεί, και μόνο με κοινότητες θα προκύψει”.

Σε όλα τα  Αμερικανικά Κολλέγια και Πανεπιστήμια που ασχολούνται με τις πολιτικές επιστήμες, διδάσκεται ως ύλη οι πολιτικοί αγώνες  του Ίωνα, το ίδιο ισχύει και στα Γερμανικά Πανεπιστήμια.

Αντιθέτως, στα Ελληνικά βιβλία ιστορίας  η αναφορά προς τον Ίωνα Δραγούμη είναι ελάχιστη, ως ανύπαρκτη, γι΄ αυτό έχουν ξεπέσει τόσο τα Ελληνικά γράμματα.

Το δίδαγμα που βγαίνει απ΄ όλα αυτά είναι ότι, ο Μέγας πολιτικός Ίων Δραγούμης,  θα μείνει στις ψυχές όλων των Ελλήνων.

Για την Μακεδονία είναι δεύτερος Μέγας Αλέξανδρος ,δεν είναι τυχαίο, ότι οι ρίζες του είναι από το Βογατσικό Καστοριάς,  εκεί όπου  ήταν  και ο αρχαία Ορεστίδα.

Σήμερα το  Ελληνικό έθνος  όπως  είναι διαλυμένο χρειάζεται έναν αναμορφωτή σαν τον Ίωνα Δραγούμη , οποίος  με μεγάλη λύπη  πίστευε και πρόβλεπε   δια την Ελλάδα , με τους  πολιτικούς  ραγιάδες  να  υπηρετούν και να προσκυνάνε   ξένα συμφέροντα ότι….. ,

“…Όσοι επιζήσουν στον κόσμο αυτό, θα περνούν από την Ελλάδα και θα λένε, …. Εδώ υπήρχε κάποια χώρα που την έλεγαν Αλα…λα…..μπάλα…λα… …Ούτε το όνομα της δεν θα σώζεται…!!!”

Ο δημοσιογράφος Νίκος Βάνης.

 

 

.