Το δρόμο προς την δικαιοσύνη πήρε η υπόθεση της ΕΡΤ 3 για υπεξαίρεση 50.000 Ευρώ

29 Νοεμβρίου 2012

Μια υπόθεση που σέρνεται εδώ και πολύ καιρό στην ΕΡΤ 3 βρήκε τον δρόμο προς την δικαιοσύνη, αλλά και προς την δημοσιότητα.

Το ΔΣ της ΕΡΤ στην προηγούμενη συνεδρίαση του έλαβε την απόφαση να καταθέσει μήνυση, ύστερα από πόρισμα σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης κατά  τακτικής υπαλλήλου για υπόθεση υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού από τα ταμεία της ΕΡΤ 3.

Σύμφωνα με πληροφορίες υ υπεξαίρεση αφορά σε χρηματικό ποσό ύψους 50.000 Ευρώ και παρά το γεγονός ότι είχε εντοπιστεί εδώ και πολλούς μήνες, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση( ΕΔΕ)  κα οι λοιπές προκαταρκτικές έρευνες πραγματοποιήθηκαν χωρίς να το πάρει μυρωδιά το ευρύ κοινό. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολα ήταν αυτό εν μέσω τόσων δημοσιογράφων!!!

Απορούν στην ΕΡΤ3 οι συνάδελφοι της παρουσιάστριας πού ήταν αριστερή, έγινε πράσινη και τώρα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε γραφείο, ούτε τηλέφωνο για τον υποδιευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης Τηλεόρασης του τρίτου δημοσίου καναλιού.

Το γραφείο του Γ. Σερέτη παραμένει σφραγισμένο και έτσι τον Θωμά τον βρίσκουν οι συνάδελφοι του στο καλατραβάκι που παλαιότερα ήταν το γραφείο της εκπομπής “Υπάρχει Είδηση”. Όχι δεν κάθεται στο μεγάλο γραφείο με την μεγάλη καρέκλα το αρχισυντάκτη, αλλά στο μικρότερο απέναντι.

Τελικά η Δώρα Αυγέρη παραμένει ή όχι προϊσταμένη ενημερωτικών εκπομπών;;

Αργεί ή μου φαίνεται η επίσημη παρουσίαση του τηλεοπτικού προγράμματος του τρίτου καναλιού για την νέα σεζόν;; αλλά από την άλλη νέο πρόγραμμα με παλιές εκπομπές γίνεται;;

Την πρόταση της για το ντοκιμαντέρ στο οποίο και θα έχει την δημοσιογραφική έρευνα κατέθεσε προχθές στον διευθυντή Τηλεόρασης η πρώην βουλευτής το ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφος Χρύσα Αράπογλου.

Το ντοκιμαντέρ θα πραγματεύεται την πορεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ από το έτος ίδρυσης της έως και τις μέρες μας. Όχι τίποτα άλλο, απλά για να μην λένε κάποιοι ότι η Χρύσα παρουσιάζεται μόνο κάθε Παρασκευή στην Λεωφόρου Στρατού, απλά για να υπογράψει.

Με 2.500 Ευρώ (μεικτά), ποσό διόλου ευκαταφρόνητο την σήμερον ημέρα, αμείβεται δημοσιογράφος- ιδιωτικός σύμβουλος στην δημόσια τηλεόραση με ειδικότητα το συντονισμό Κυριακάτικης εκπομπής.

Εργαζόμενοι στην δημόσια τηλεόραση μπορούν  να πάρουν άδεια παράλληλης απασχόλησης εφ΄ όσον προκύπτει αποδεδειγμένα ότι μ΄ αυτήν δεν ζημιώνονται τα συμφέροντα της εταιρείας. Δηλαδή οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μπορούν και βρίσκουν και δεύτερη δουλειά.

Στην λήξη συνεργασίας με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press προχωρά η ΕΡΤ προκειμένου να μειώσει τα έξοδα.

.