Ίδρυσαν κόμμα στο όνομα του Γέροντα Παϊσιου

20 Δεκεμβρίου 2012

«Δεν είμαστε ένα ακόμη κόμμα! Είμαστε πολιτικό κίνημα! Ποτάμι που τρέχει από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και γίνεται χείμαρρος!».

Έτσι ξεκινά η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος Φίλων του Γέροντα Παΐσιου: «Το Κίνημα της Ελλάδας».

Το κόμμα ιδρύθηκε, άγνωστο μέχρι στιγμής από ποιους, στις 12 Δεκεμβρίου 2012, ημερομηνία που δεν επιλέχτηκε τυχαία.

«Αφήσαμε την πατρίδα να χαλαστεί, πότε από τον έναν, πότε από τον άλλο και ύστερα παραπονιόμασταν, χωρίς να πιάνουμε τα μαλαματένια τα “σπαθιά” μας! Χωρίς να καταλάβουμε το αληθινό μας χρέος, τη δύναμη και τις δυνατότητές μας!

Χωρίς να στοχαστούμε ότι ΕΜΕΙΣ πρέπει να αναλάβουμε τις τύχες της χώρας ΜΑΣ με τη βοήθεια του Θεού και κανένας άλλος!

Τις τύχες της δικής μας Ελλάδας! Των προγόνων, των οικογενειών και των παιδιών μας! “Ιδεολογίες” σαν του νοσηρού Ναζισμού, του Κομμουνισμού, του Σοσιαλισμού, του Νεοφιλελευθερισμού, καταστρέψανε την πατρίδα μας και καταφτώχυναν πνευματικά και υλικά τον λαό μας!

Μονάχα μια σημαία έμεινε όρθια, ένας τρόπος, ένας δρόμος!
Αυτός που κράτησε 1.000 ολόκληρα χρόνια την πιο μεγάλη, φωτεινή και ένδοξη Αυτοκρατορία που είδε ποτέ ο κόσμος! Ο δρόμος του Ενωμένου Ορθόδοξου Ελληνισμού!

Όχι, δεν είμαστε καλύτεροι από τους άλλους, αλλά πιο συνειδητοποιημένοι, πιο δυνατοί, με την πιο σωστή συνταγή, τις ορθές συντεταγμένες και τα άγια σεντούκια της Ιστορίας στα αμπάρια μας, γεμάτα ιδέες, αγώνες, ήρωες, Αγίους και μπροστάρηδες!» συνεχίζουν οι ιδρυτές στη διακήρυξη τους που έχει αναρτηθεί σε σελίδα κοινωνικών δικτύωση.

Οι υποστηρικτές του Γέροντα Παΐσιου, για τον οποίο έχουν ασχοληθεί και μεγάλα ξένα Μέσα, είχαν από καιρό εκφράσει την επιθυμία να δημιουργήσουν ένα δικό τους κόμμα.

«Και φέρνουμε αγάπη! Και όχι εκδίκηση! Δημιουργία και όχι χάος! Κτίσιμο και όχι γκρέμισμα! Αξιοπρέπεια και όχι δουλεία! Συμφιλίωση και όχι διχόνοια! Ειρήνη και όχι εμφύλιο! Και δεν κατηγορούμε κανέναν. Παρά μονάχα τους εαυτούς μας, γιατί αργήσαμε!

Μα τώρα συναντιόμαστε στις πολεμίστρες, στις Εκκλησιές, στα Μοναστήρια, τις πλατείες, τα Σχολειά, στην ανέχεια, τη φτώχεια, την ανεργία, την αδικία, τους δρόμους, τις λιγοστές και κακοπληρωμένες δουλειές, το διαδίκτυο, τα φέρετρα! Κι αδελφωνόμαστε!

Όλοι οι Έλληνες! Όλοι μαζί! Όλοι σαν φίλοι! Όλοι σαν τότε! Σαν το ευλογημένο ΄21! Σαν όπου η Ιστορία μάς καλεί στις μεγάλες της ώρες! Τα περιστέρια της νέας Ελλάδας φτερουγίζουν ήδη παντού το μεγάλο μήνυμα!

Το μεγάλο κάλεσμα προς όλους!

Οι Έλληνες σμίγουν!

Η Ελλάδα μπορεί!

Η Πατρίδα αναγεννάται!

Και το γένος μας θα ξαναλάμψει στην Οικουμένη!».

agioritikovima

 

.