Ο ανεξάρτητος κύριος Θ. Μπακογλίδης

27 Δεκεμβρίου 2012

Οι σύντροφοι του σχολιάζουν ότι ο Δήμαρχος Καλαμαριάς  Θεοδόσης Μπακογλίδης, ακολουθεί πολιτική “ήξεις αφίξεις”.

Δηλώνει ακόμα ΠΑΣΟΚ αλλά δεν συμμετέχει στις διαδικασίες ανασυγκρότησης του κινήματος. Ίσως γιατί επιθυμεί να υποστηριχθεί από το ΣΥΡΙΖΑ και την Δημοκρατική Αριστερά, στελέχη των οποίων άλλωστε έχει στην δημοτική του παράταξη.

Ο κύριος Μπακογλίδης και στις περασμένες εκλογές έφερε την ταμπέλα του ανεξάρτητου. Ο ίδιος όπως και η παράταξη του πάντα το έπαιζαν πιο ανοιχτοί, ισχυρίζεται ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Δαμιανός Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στην συνεργασία του κ. Μπακογλίδη με την αντίπερα όχθη, δήλωνε υπερκομματικός.

Άλλωστε στον συνδυασμό του στο 2010 συμπεριελήφθησαν τουλάχιστον δέκα υποψήφιοι  που του 2006 τάχθηκαν με το Χάρρυ Κλυνν που υποστηρίχτηκε από την ΝΔ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος διατηρεί μέχρι σήμερα καλές σχέσεις με το περιβάλλον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος φέρεται να τον επέβαλε στις εκλογές του 2010 παρά το γεγονός πως το χρίσμα διεκδικούσε και  κατεξοχήν Παπανδρεϊκά, Μαρία Παυλίδου γνωστή στο κομματικό ακροατήριο και ως “Μαρία της Έδεσσας” κατά τα λεγόμενα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Μπακογλίδης αν και προερχόμενος από οικογένεια προσκείμενη στην Ιπποκράτους, στο παρελθόν δεν ανέπτυξε έντονη κομματική δραστηριότητα  και εντάχθηκε  στους κόλπους της πράσινης παράταξης μόλις το 2007.

 

 

.