Ο νταλαβερτζής Θεσσαλονικιός μετρ σε Αθηναϊκό κέντρο και τα καμώματα του

6 Δεκεμβρίου 2012

Η  κοροϊδία και η   αρπαγή του Ευρώ  συνεχίζεται   με μαεστρία.

Πρόσφατα επισκέφθηκαν φίλοι μου το νυχτερινό κέντρο “Κ”……, επί της Λεωφόρου Συγγρού , κατόπιν δε προσκλήσεως του ενός μετρ   που θα  κανόνιζε και την  ειδική τιμή  της φιάλης προς 50 Ευρώ  και 3 Ευρώ  το πανέρι  με τα λουλούδια, προκειμένου να μην πάνε άλλου να διασκεδάσουν .

Έτσι και έγινε,  ωστόσο ,στην μεγάλη παρέα αυτή το πρόγραμμα  του μαγαζιού δεν άρεσε καθόλου  οπότε λίγη ώρα αργότερα   ζήτησαν τον λογαριασμός,  για τις 7 φιάλες που κατανάλωσαν και τους 157 δίσκους λουλουδιών.

Ο τελικός λογαριασμός που τους ήρθε  σε  ένα απλό χαρτί , σαν αυτά που  γράφουν οι μετρ τις παραγγελίες, αντί να είναι στα 820 Ευρώ σύμφωνα με αυτά που τους υποσχέθηκε ο μετρ ,  ο λογαριασμός έγραφε με μεγάλα γράμματα   2.800 (!!) Ευρώ.

Ένας  προχείρως  λογαριασμός , χωρίς  καμία έκπτωση και φυσικά  χωρίς την  νόμιμη απόδειξη από την ταμειακή μηχανή του μαγαζιού, με αποτέλεσμα  ένας εκ της παρέας   να φωνάζει   εξοργισμένος στον μετρ “τι ποσό είναι αυτό;;..”

Ο μετρ αντί να ηρεμήσει  τα πνεύματα, άναψε το φιτίλι λέγοντας   του,

 

“Εσύ θα μου μάθεις την δουλειά, τόσο χρόνια είμαι σ΄ αυτόν τον χώρο, θα μου πεις και  τι θα κάνω;;;”Πλήρωσε τώρα  και αφήστε τα  παράπονα, άλλη φορά να μην έλθετε στο μαγαζί, αυτές είναι οι τιμές μας”.

Η παρέα  που εξαπατήθηκε  άγρια  από τον  νταλαβερτζή  Θεσσαλονικιό μετρ, του   υπενθύμισαν τα ψεύτικα λόγια του,“Μα   εσύ   μας κάλεσες, υποσχόμενος για  την τιμή τις φιάλης  στα  50 Ευρώ . Από που προκύπτει   τώρα αυτός  ο λογαριασμός  με τα 2,800 ευρώ, όταν  γνωρίζουμε πολύ καλά ότι  πουλάτε  σε φοιτητές  ακόμα και  προς  30 Ευρώ  την φιάλη και προς  2 Ευρώ τα λουλούδια”.

Εντούτοις , η παρέα  με  την τελευταία   δεκάρα στην τσέπη  εξόφλησε το παραφουσκωμένο λογαριασμό , χωρίς  βέβαια να λάβει νόμιμη   απόδειξη .

Αμέσως μετά , η παρέα  σε μένα τον ίδιο κατήγγειλε το όλο και απαράδεκτο γεγονός  .Επικοινώνησα  με τον έναν εκ των επιχειρηματιών του νυχτερινού κέντρου για να πάρω την εξής απάντηση, “κακώς πλήρωσαν τον λογαριασμό, έπρεπε να έλθουν σε μένα”.

Πάντως ,αυτή δεν είναι συμπεριφορά εκ μέρους ορισμένων μετρ νυχτερινών κέντρων σε πελάτες, άλλωστε αυτός είναι και  ένας εκ των κυρίων λόγων που οι θαμώνες δεν επισκέπτονται πλέον τα νυχτερινά κέντρα.

Όσο για αυτόν τον νταλαβερτζή  μετρ,  που μας  λερώνει το  ντόμπρα και φιλότιμο χαρακτήρα   των Β. Ελλαδιτών  μας ,  έχω πολλά για την γούνα του που τον στιγματίζουν με  ιστορίες   βρώμικες   και δυστυχώς δεν βλέπω να συμμορφώνεται  με τίποτα.

 

.